20191119_122856

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, per tal de denunciar tots els tipus de violència que s’exerceixen sobre elles a tot el món i per reclamar polítiques a tots els països per a la seva eradicació.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, com cada any celebra el 25N amb una àmplia programació. Enguany l’acte institucional tindrà lloc dimarts 26 de novembre, a les 19h, a l’Escorxador, amb la lectura del manifest a càrrec de l’alumnat de l’EMA Arsenal, que també és l’autor de la imatge gràfica del 25N d’enguany. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, ha explicat que l’objectiu és que “els joves hi tinguin un paper central, perquè tot i els passos que s’estan donant, la nostra societat encara situa les dones en una posició de desigualtat. Cal que les i els joves ho tinguin present i continuïn lluitant i dient prou per acabar amb aquesta xacra”.

La conferència institucional anirà a càrrec de Vicky Bernadet, impulsora de la Fundació Vicky Bernadet, amb el títol  “L’abús sexual infantil en el marc de la violència masclista”. La Fundació Vicky Bernadet treballa des del 1997 en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança del menor. La regidora ha manifestat que “l’abús sexual a menors és un problema de salut pública que requereix d’una atenció especialitzada i, sobretot, d’una presa de consciència per part de tota la societat. Cal que treballem per a la seva prevenció i per la defensa dels interessos de les persones afectades i les seves famílies”.

Pel que fa a la resta d’actes, s’iniciaran el 21 de novembre amb una xerrada sobre Matrimonis Forçats, a càrrec de La Llum del Nord, a les 10h, al SIAD. Els dies 22 i 23 de novembre s’ha programat un taller d’autodefensa femenina que organitza el servei de Joventut amb col·laboració de la regidoria d’Igualtat. També en col·laboració amb Joventut, el dia 29 de novembre hi haurà un teatre-fòrum amb el títol “I a tu… com t’agrada?” a càrrec de la companyia Farcits de Crema, a les 19h a l’espai juvenil “La Nau”.

El dia 27 de novembre es portarà a terme a les 19h, a la Biblioteca Torras i Bages, la presentació del llibre “De la poma a la pantalla: amor, sexe i desig a l’època digital” a càrrec de la seva autora, la periodista Marta Roqueta. La tècnica del SIAD, Teresa Planas, ha explicat que el llibre fa una anàlisi “sobre com podem refer les nostres relacions per anar-les reciclant, tenint en compte les eines que tenim a l’abast”. També a la Biblioteca a les 19h, es realitzarà el dia 28 de novembre una roda de lectura de textos de creació pròpia i d’altres autors, que prèviament s’ha preparat al SIAD en col·laboració amb l’entitat Entretots.

Finalment el dia 2 de desembre hi haurà la 7a Edició del programa Conegudes (també) a casa, amb el film “Casa de ningú”. Seguidament es desenvoluparà un col·loqui amb les persones assistents. Tindrà lloc a les 19.30h, a la sala Zazie.

Finalment la regidora, Montse Arroyo, ha recordat que en el que portem d’any, segons les dades oficials del Departament d’Interior de la Generalitat i del Instituto de la Mujer de l’Estat espanyol, són ja 51 les dones que han perdut la vida, 8 a Catalunya sense deixar de tenir en compte que hi ha víctimes que per una raó o una altra, encara no consten dins les xifres oficials”.  Arroyo ha subratllat que “cada dia és 25n en la lluita contra la violència masclista” i ha volgut agrair a les professionals del SIAD la seva tasca “vetllant per una bona atenció donant força, coratge i empoderant les dones  supervivents, sense oblidar ni un moment aquelles que han estat assassinades”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.