El barri del Molí d’en Rovira disposarà d’un planejament que mancava des dels anys 90. El  projecte també portarà noves oportunitats  econòmiques i socials per a Vilafranca i per al Penedès.

placarrercomerç

El passat 7 de febrer va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca, la primera reunió de la nova Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès, l’ens que a partir d’ara debatrà i aprovarà els temes urbanístics referits als 72 municipis de les 4 comarques que formen part de la Vegueria Penedès. En la primera reunió, la comissió ha estat presidida pel Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra.

Un dels punts més destacats de l’ordre del dia d’aquesta comissió ha estat l’aprovació definitiva de la modificació puntual del POUM de Vilafranca que afecta la zona del c/ Comerç. El conseller Calvet destacava que ha estat un tema urbanístic “complex, amb molt de debat tècnic, sempre en positiu, que ha enriquit la proposta, fent que sigui ambiciosa i convertint-la en un instrument cabdal de transformació de la ciutat”.

Per cloure, Francisco Romero, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, s’ha mostrat satisfet perquè a partir d’ara el barri Molí d’en Rovira disposarà d’un planejament que mancava des dels anys 90. “Estem molts contents perquè aquest projecte portarà noves oportunitats  econòmiques i socials per a Vilafranca i per al Penedès. És un document que té moltes fortaleses pel que fa a zones verdes, a equipaments i a la protecció de les naus històriques, que actualment estaven desprotegides, donant-li un sentit al conjunt i convertint-lo en un barri motor com ha passat en altres ciutats com per exemple el 22@ a Barcelona”, ha afirmat Romero.

El proper ple municipal haurà de ratificar aquest acord d’aprovació definitiva de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.