Enguany hi haurà un 1r premi de 1.500 euros i un 2n premi de 750 euros.

Les candidatures al concurs es podran fer arribar fins el 9 de setembre i l’entrega de premis es farà el 27 d’octubre.

Després de l’èxit de participació de la 1a edició del concurs d’innovació per a joves “IdeaVilafranca”, els socialistes de Vilafranca organitzen la 2a edició, amb la novetat que aquest any s’entregaran dues beques. A la beca de 1.500 euros a la millor idea d’innovació per a la ciutat, se li suma un segon premi amb una beca de 750 euros. Aquesta beca és gentilesa de l’empresa DPR Automatismos, que després d’haver rebut el reconeixement a la iniciativa local amb impacte social a la 1a edició del concurs, ha volgut implicar-se i col·laborar-hi.

La finalitat del “IdeaVilafranca” és donar un paper protagonista als i les joves en el disseny del que han de ser les ciutats del futur, conéixer a través de les seves propostes en quins aspectes cal incidir i tenir en compte el seu talent a l’hora de plantejar polítiques municipals. En definitiva, l’objectiu del concurs és construir una Vilafranca millor, fent front als reptes globals actuant a la nostra ciutat amb una peça clau: la innovació.

El 1r Secretari del PSC de Vilafranca, FranCisco Romero, destaca la importància d’haver pogut ampliar la beca en aquesta segona edició “estem molt agraïts d’aquesta nova col·laboració que ens permet contribuir encara més en la formació del jovent, per nosaltres és una inversió i una aposta pels nostres joves, per això el nostre concurs és una de les beques més importants de la comarca”.

Romero explicava que després d’haver obtingut a la 1a Edició propostes d’altíssim nivell, amb perfils de concursants molt preparats “volíem poder repartir una beca més a idees que també s’ho mereixen”.

El responsable de Política Municipal de l’Executiva del PSC de Vilafranca, Sergio Sánchez, ha explicat que aquest any la conferència del “IdeaVilafranca” anirà a càrrec del guanyador de la 1a Edició del Concurs, Dídac Navarro. Pel que fa al jurat, enguany s’hi incorpora el guanyador del 2n premi, Carlos Bladé. Sánchez apuntava que d’aquesta manera “involucrem i fem participar també als guanyadors d’una edició a l’altre i així poden explicar als joves la seva experiència al concurs”.

També en aquesta 2n edició es farà un reconeixement a una iniciativa local d’impacte social.

L’IdeaVilafranca donarà també en aquesta 2n edició el guardó dissenyat i elaborat pel joier vilafranquí, Enric Montal, exclusivament pensat pel certamen. El trofeu és fet de materials reciclats que s’utilitzen per a construir la ciutat, com el panot de les voreres i el ferro.

“IdeaVilfranca” està destinat a persones de 16 a 35 anys i es poden fer arribar les candidatures fins el 9 de setembre. Es seleccionaran les millors aportacions d’acord amb els criteris d’innovació, generació de sinergies, aplicabilitat de la idea a Vilafranca, viabilitat i escalabilitat. Sánchez exposava que “busquem idees que aportin originalitat i un canvi a la ciutat, que tinguin la capacitat d’impactar en diferents àrees de la ciutat, que es pugui portar a terme amb els recursos amb els que normalment compten els ajuntaments i que tingui la possibilitat d’expandir-se en un teixit municipal que la pugui aplicar”.

Tots els joves que enviïn les seves idees rebran un reconeixement a la participació i estaran convidats a la gala d’entrega de premis que se celebrarà el dia 27 d’octubre.

Es poden consultar les bases del concurs a la web www.ideavilafranca.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.