La sala d’actes de l’Escorxador va acollir la Conferència Institucional de la Dona. Primer es va procedir a la lectura del manifest amb motiu del 8-M, a càrrec de Rosa Rabbani, doctora en psicologia i terapeuta i premi Equitat de gènere de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, Ivet Oriols, sociòloga especialitzada en estudis de gènere feministes de l’Observatori Noctambul@s, va parlar sobre la violència sexual en espais festius.

El tinent d’alcade i regidor socialista Ramon Zaballa va ser l’encarregat d’obrir l’acte. Segons Zaballa cal aprovar lleis “valentes i decidides que vagin en la línia d’aquesta igualtat tan necessària.” El regidor va apuntar dues opcions des de les quals seria “interessant treballar: des de l’educació familiar, eradicant la preeminència patriarcal en el nostre model de societat, i des de l’exemplaritat a les administracions públiques amb equiparació de sous, de promoció i d’oportunitats.”

Rosa Rabbani va destacar en la lectura del manifest de l’excepcionalitat del moment per la transversalitat que està adquirint el moviment feminista arreu del món.

Ivet Oriols es va centrar en les violències sexuals en contextos d’oci nocturn. Segons les dades recollides en el darrer informe de l’observatori Nocturnes, un 97% de les dones enquestades han estat víctima d’algun tipus de violència sexual en un context d’oci nocturn, sobretot comentaris sexuals incòmodes o insistència davant de negatives. Amb aquestes dades sobre la taula, Oriols posava l’accent en lluitar contra la normalització d’aquest tipus de violències.

3regidors_Dia de la dona.png

L’acte institucional va comptar també amb l’assistència de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, qui va cloure la jornada institucional i Miquel Medialdea, regidor de Joventut.

Notícia PTV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.