fromeroeleccionsgenerals

Destaquen mesures com dotar les dones de 2 anys de cotització per fill, aprovar un nou Estatut dels Treballadors, apujar el sou mínim interprofessional o abaixar les taxes universitàries

El 1r secretari dels socialistes de Vilafranca, FranCisco Romero, ha demanat el vot pel PSC per a les properes eleccions generals de diumenge assegurant que “som l’única garantia que canviï la situació que ha generat tots aquests anys de govern del PP. Hem perdut drets pels treballadors, han posat la mà al fons de reserva de les pensions, som el país amb major atur juvenil d’Europa i les desigualtats han crescut a tots els àmbits”.

FranCisco Romero ha recordat la importància del sistema públic de Seguretat Social i dins d’ell “les pensions són una peça clau dins l’Estat de Benestar”. Segons Romero explicava, a més la situació de crisi ha portat a moltes persones afectades per l’atur a dependre de les pensions dels seus familiars. Malgrat això, des del 2012 la política aplicada pel Govern del PP “amenaça seriosament les prestacions socials públiques”.  En aquest sentit el PSC vol refermar el seu compromís amb el sistema públic de pensions i per això reinstaurarà el “pacte de Toledo” com a espai d’acord, estabilitat i garantia del sistema de pensions. Romero ha volgut remarcar també la desigualtat que pateixen les dones pel que fa a les pensions perquè “reben pensions un 40% inferiors a les dels homes”. Els socialistes expliquen que el sistema penalitza les dones en vincular la quantia de la pensió només tenint en compte la trajectòria professional, ignorant altres circumstàncies de gran transcendència social, com el fet de tenir fills. Per tal de compensar-les el PSC “dotarà les dones de 2 anys de cotització per fill”.

Romero ha volgut recordar tots els joves que han hagut de marxar del país i els talents que estem perdent perquè “el govern del PP només els ofereix precarietat laboral, augment de taxes universitàries i fa que cada vegada sigui més difícil aconseguir una beca”. És per això que la lluita contra la precarietat, la temporalitat i els sous que fomenten la pobresa tot i estar treballant és una de les lluites que centren el programa dels socialistes. Els socialistes subratllen que el canvi passarà per eliminar la reforma laboral del Partit Popular, aprovar un nou Estatut dels Treballadors que permeti acabar amb la precarietat laboral i augmentar el salari mínim interprofessional perquè estigui per sobre del salari més habitual a l’estat.

FranCisco Romero ha volgut recordar que els canvis més importants que s’han produït en sanitat i en educació porten “noms i cognoms catalans: Ernest Lluch i Marta Mata. Nosaltres tenim experiència en fer canvis reals contra les desigualtats i per la innovació i ho hem demostrat a tots els nivells, també a nivell local”. Romero ha manifestat que votar els socialistes és garantia de votar a favor d’aconseguir polítiques efectives i reals que assegurin la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Vilafranca del Penedès  20 de juny de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.