El candidat socialista preveu poder duplicar el pressupost per aquesta àrea aplicant la innovació per a ser més eficients.

El Pla contempla el trasllat de l’alcalde i el seu equip pels diferents barris de Vilafranca de manera trimestral.

Per tal de poder tirar endavant tots els reptes que Vilafranca té per davant, Romero assegura que es dedicarà amb exclusivitat a l’Alcaldia.

fromeroviapublica.jpg

El candidat del PSC de Vilafranca, FranCisco Romero, assegura que Vilafranca necessita fer front a diversos reptes per tal de generar noves oportunitats per als seus ciutadans, per això és necessari “un alcalde amb dedicació exclusiva”. Romero ha subratllat que si la ciutadania decideix que lideri la vila en els propers 4 anys, està disposat a dedicar-s’hi “en cos i ànima, vull dedicar-m’hi per complet perquè m’il·lusiona i m’apassiona la política local. Per això no acceptaré cap altre càrrec institucional que no sigui l’alcaldia”. El candidat socialista, a més, vol coordinar des de l’Alcaldia l’àrea de Via Pública. Romero explica que els temes que afecten aquesta àrea preocupen molt els vilafranquins “per això considero que és important que sigui el propi alcalde el que entomi el seu lideratge”Romero proposa un canvi en la seva organització “una manera de descentralitzar l’àrea i portar-la als barris”. Amb aquest concepte es farà un “Pla de manteniment integral per barris” per tal de planificar la millora de carrers i places amb una gestió integrada (político-tècnica) i amb innovació.

Pel que fa a la gestió integrada, Romero proposa desplaçar el propi equip d’Alcaldia i la direcció de l’àmbit per barris de manera trimestral “així evidenciarem el nostre compromís en aquest aspecte i estarem amb contacte directe amb els veïns. Ens situarem en dependències del propi barri on el ciutadà hi trobarà des de  l’atenció ciutadana fins a l’equip gestor i polític”.

Pel que fa al pressupost, el candidat socialista creu que aplicant la innovació “es pot aconseguir entre un 10 i un 15% d’estalvi sent més eficients i així poder dedicar més recursos al manteniment”. Romero explicava que l’Ajuntament destina 400.000 euros del seu pressupost a temes de manteniment (senyalitzacions, manteniment de paviment, reparació de voreres), 1’4 milions d’euros en la neteja viària i 1’1 milions en els parcs. En aquest sentit apuntava que aplicant la innovació en els grans contractes es pot arribar a duplicar el pressupost, sense apujar impostos. Romero posa com a exemple aplicable tecnologia que ja s’utilitza a altres ciutats; col·locant sensors a tots els contenidors per saber quan estan plens i així optimitzar les rutes de recollida. Amb sensors instal·lats als vehicles públics es detecta la qualitat del paviment i esvorancs, amb actuadors de reg es pot saber quan cal reforçar-lo i quan hi ha previsió de pluges i humitat, etc…

 

Finalment el candidat recordava que des de l’Alcaldia els socialistes “liderarem el Pla de Manteniment Integral de Barris i també el Pla per combatre el canvi climàtic i les desigualtats”.

 

Vilafranca del Penedès  14 de maig de 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.