audienciapublicapressupostfranciscoromero

Les inversions es destinaran a la rehabilitació de l’edifici de l’antic hospital, la urbanització de l’entorn de l’eix de la via i la rehabilitació d’habitatges amb finalitat social

FranCisco Romero ha participat a l’audiència pública del Pressupost 2016 de l’Ajuntament. La proposta de pressupost pel 2016 és de gairebé 49 milions d’euros. El document s’ha lliurat ja als grups municipals perquè hi facin aportacions i també es presentarà a l’audiència pública el passat dijous dia 3 de desembre.  

Els objectius del pressupost són assegurar els serveis municipals, tant els obligatoris com els no obligatoris; donar prioritat a la despesa social i al suport a les entitats; destinar els ingressos propis a despesa corrent i finançar les inversions a través de crèdit. Un cop s’ha assegurat el manteniment dels serveis tant els obligatoris com els no obligatoris, el marge de despesa que li queda a l’Ajuntament és d’uns 2,05 MEUR. D’aquesta xifra, un 40% es preveu destinar a subvencions i convenis amb entitats (la major part de les quals treballen en l’atenció a persones), un 33% a activitats que organitza el propi ajuntament (programació cultural, esportiva, etc.) i un 24% a ajuts socials directes a persones o famílies.

Pel que fa a les inversions, FranCisco Romero ha explicat que de les previstes el 2016, destaquen la rehabilitació de l’edifici de l’antic hospital al c/ Sant Pere (1 MEUR) per acollir serveis municipals dispersos en diferents edificis i que permetrà estalviar uns 300.000 euros anuals en lloguers, continuar la urbanització de l’espai públic a l’entorn de l’eix de la via (615.000 euros) o la rehabilitació d’habitatges amb finalitat social (300.000 euros).

Gairebé 10 MEUR d’un pressupost de 40, es dediquen a l’àmbit social, un 45% de les despeses no obligatoris que fa l’Ajuntament són en serveis a els persones i un 64% de la despesa lliure de l’Ajuntament és de caràcter social. A més la partida d’ajuts d’emergència a famílies s’incrementarà un 50% i en general totes les partides de Benestar Social augmenten en major o menor mesura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.