rzaballa

Gairebé 10 MEUR d’un pressupost de 40, es dediquen a l’àmbit social

Les inversions es destinaran a la rehabilitació de l’edifici de l’antic hospital, la urbanització de l’entorn de l’eix de la via i la rehabilitació d’habitatges amb finalitat social

La proposta de pressupost pel 2016 és de gairebé 49 milions d’euros. El document s’ha lliurat ja als grups municipals perquè hi facin aportacions i també es presentarà a l’audiència pública d’aquest dijous dia 3 de desembre.  Els objectius del pressupost són assegurar els serveis municipals, tant els obligatoris com els no obligatoris; donar prioritat a la despesa social i al suport a les entitats; destinar els ingressos propis a despesa corrent i finançar les inversions a través de crèdit. Un cop s’ha assegurat el manteniment dels serveis tant els obligatoris com els no obligatoris, el marge de despesa que li queda a l’Ajuntament és d’uns 2,05 MEUR. D’aquesta xifra, un 40% es preveu destinar a subvencions i convenis amb entitats (la major part de les quals treballen en l’atenció a persones), un 33% a activitats que organitza el propi ajuntament (programació cultural, esportiva, etc.) i un 24% a ajuts socials directes a persones o famílies.

Pel que fa a les inversions previstes el 2016, destaquen la rehabilitació de l’edifici de l’antic hospital al c/ Sant Pere (1 MEUR) per acollir serveis municipals dispersos en diferents edificis i que permetrà estalviar uns 300.000 euros anuals en lloguers, continuar la urbanització de l’espai públic a l’entorn de l’eix de la via (615.000 euros) o la rehabilitació d’habitatges amb finalitat social (300.000 euros).

El tinent d’alcalde Ramon Zaballa incidia en la prioritat social del pressupost. “Gairebé 10 MEUR d’un pressupost de 40, es dediquen a l’àmbit social, un 45% de les despeses no obligatoris que fa l’Ajuntament són en serveis a els persones i un 64% de la despesa lliure de l’Ajuntament és de caràcter social. A més la partida d’ajuts d’emergència a famílies s’incrementarà un 50% i en general totes les partides de Benestar Social augmenten en major o menor mesura”, comentava Zaballa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.