La construcció tindrà 3 plantes amb una superfície total de 3.200 m2, s’urbanitzarà l’entorn immediat i comptarà amb un espai enjardinat

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat el nou equipament esportiu del qual Vilafranca disposarà pel setembre-octubre del 2019. Comptarà amb una superfície construïda de 2.520 m2 de planta baixa; primera planta de 620,20 m2, i una planta altell de 80,00 m2, total de 3.220,20 m2. Pel que fa a la superfície d’urbanització de l’entorn immediat, comptarà amb un espai enjardinat de 317,00 m2 i un espai pavimentat de 1.199,00m2.

En roda de premsa, Francisco Romero, tinent d’Alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, ha destacat “la inversió que aquest equip de govern està destinant a nous equipaments i nous espais importants per la vila com la cobertura de la llosa, la nova Casa de la FM, la segona fase del Vinseum, el centre cívic-espai de joves de La Pelegrina i ara, aquest nou equipament esportiu.” Per a Romero, “cal felicitar-nos pels grans reptes als quals estem donant sortida des de l’Ajuntament en moments no gaire favorables econòmicament.”

3 pistes que permetran la pràctica de 3 partits simultanis

La construcció té tres elements destacats, una part anomenada PAV3 plus: que inclou una pista poliesportiva triple, permetent jugar 3 partits alhora en certes categories i modalitats esportives. I permetre l’entrenament en 6 pistes. La pista central mesurarà 61.5 x 32 x 9m, amb tres pistes transversals de 32×20,5m i una pista longitudinal de 61,5x32m. L’obra inclou 4 vestidors col·lectius, 3 vestidors de tècnics i 3 magatzems esportius; lavabos per esportistes i per espectadors; grades per a 320 espectadors. A més, entre els aspectes més rellevants també s’hi troba la remodelació de la zona de control d’accés, i l’eliminació de barreres arquitectòniques als accessos a les graderies. Per  garantir el compliment de normatives d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques el projecte manté la mateixa cota dels vestidors i pista existents en el nou pavelló, i les noves grades també estan a la mateixa cota que els grades existents, s’incorpora un nou ascensor per accedir a la planta de les graderies.

L’accés al nou equipament serà des de l’actual pavelló per a aprofitar els serveis comuns. També comptarà amb l’acreditació de la màxima qualificació en aspectes de sostenibilitat i d’eficiència energètica, prioritzant la utilització de materials inerts, de reciclatge i garantint uns sistemes passius i actius d’estalvi energètic. El pressupost per al nou equipament és de 3.342.000 mil euros (iva inclòs). Les obres començaran aproximadament a principis del 2019 i finalitzaran al voltant l’inici de la temporada esportiva (setembre-octubre 2019).

 

Vilafranca del Penedès  25 de juliol de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.