El programa fa especial incidència en la informació i sensibilització de la ciutadania en relació amb la crisi migratòria que s’està vivint a l’àrea mediterrània

IMG-20181001-WA0007-2

La regidora socialista de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, acompanyada de representants d’ONGs locals, va presentar ahir el programa d’activitats de Solidaritats 2018 que es desenvoluparà durant aquest mes d’octubre.

La regidora va recordar que Solidaritats té una llarga trajectòria i que pretén, entre d’altres, “visibilitzar el treball de les institucions locals i entitats de la Vila en l’àmbit de la Solidaritat i Cooperació, per al conjunt de la ciutadania”.

Arroyo explicava que el programa fa especial incidència “en la informació i sensibilització de la ciutadania en relació amb la crisi migratòria que s’està vivint a l’àrea mediterrània, especialment com a conseqüència de la fugida de persones de la guerra de Síria en busca de refugi a Europa i afavorir una acollida integradora i a les persones que puguin arribar a les nostres viles com a refugiades”. En aquest marc s’han previst activitats molt diverses, com exposicions, xerrades, presentacions literàries, tallers, cine fòrums i moltes altres, organitzades des del Servei de Solidaritat i Cooperació i des d’un bon nombre d’entitats i ONG’s que integren la Comissió de Solidaritat i Cooperació.

Un dels actes a destacar és la projecció del documental “El periple”, el 17 d’octubre, al Teatre Cal Bolet, a les 19,30h. En aquest acte es comptarà amb la presència del seu director Mario Pons Múria i l’actuació musical del grup Los Sirgadors. “El Periple” ha estat guardonat recentment amb el premi al millor documental a la Secció Internacional al Festival Internacional de Cinema de Girona.

Un dels altres plats forts de la programació tindrà lloc dissabte 14 d’octubre amb motiu de la celebració de la XIX Festa de la Solidaritat en la qual participaran les ONGs de solidaritat i cooperació de Vilafranca i altres entitats amb diferents propostes d’activitat: informació, activitats lúdiques i pedagògiques per a infants i joves, Jam a càrrec de la Vila del Swing, etc.

La XIX Festa de Solidaritat, desprès de l’èxit i bona acceptació de l’any anterior i la bona acceptació, es farà coincidir amb el Mercat d’Artesans i Brocanters de Vilafranca, que oferirà també tallers diversos per els infants.

La regidora de Solidaritat i Cooperació va voler insistir en el treball realitzat per part de “totes les entitats i ONGs del municipi des de la solidaritat, així com la necessitat de donar a conèixer tots els projectes i treballs des de l’àmbit de la cooperació a Vilafranca”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.