Miquel Medialdea: “Volem cercar i fer emergir el talent jove i amb la proposta dels mateixos joves de disposar d’espais on poder mostrar les seves diverses iniciatives i creacions. Fer aquesta fira aprofitant el mercat del dissabte i disposant d’aquest espai renovat de la plaça de l’Oli és una gran oportunitat”

Aquest dimarts es presentava a la renovada plaça de l’Oli la que serà la primera fira dedicada a la creativitat, el talent i l’emprenedoria del jovent de Vilafranca i comarca. Portarà per nom L’Invisible, la fira d’allò que no has vist i tindrà lloc a les places de l’Oli i del Vall del Castell dissabte 23 d’octubre durant tot el dia. Els paradistes del Mercat de la Carn que oferiran Tastets al mercat, hi haurà un tast de vins elaborats per joves a VINSEUM i hi col·laborarà l’Associació de comerciants Centre Vila, amb una quinzena d’aparadors de comerços associats al Centre Vila que acolliran, del 9 al 22 d’octubre, productes i obres de fins a 17 joves creadors participants a “L’Invisible” per difondre la fira.

El regidor socialista de Joventut, Miquel Medialdea, va exposar que la iniciativa d’un mercat jove encaixa perfectament amb la voluntat de l’Espai Jove La Nau “per cercar i fer emergir el talent jove i amb la proposta dels mateixos joves de disposar d’espais on poder mostrar les seves diverses iniciatives i creacions. Fer aquesta fira aprofitant el mercat del dissabte i disposant d’aquest espai renovat de la plaça de l’Oli és una gran oportunitat”. El regidor explicava que des del servei de Joventut es va impulsar la Xarxa de Joves Creadors, amb la voluntat de crear un espai d’interacció, coneixement mutu, intercanvi, de foment del suport col·lectiu a projectes individuals, i en definitiva, de participació juvenil. Una seixantena de joves es van interessar pel projecte de la Xarxa de Joves Creadors i, d’aquests, 42 han participat en trobades o espais de formació que s’han fet al llarg d’aquests mesos, entre maig i setembre. D’aquests, finalment 37 joves en total participen de L’Invisible, posant parada i/o amb actuacions en viu.

Medialdea recordava que l’impuls d’una xarxa de joves creadors és fruit del treball d’una persona jove contractada mitjançant el programa A Punt, una de les “potes” del Pla d’Intervenció Integral del Centre i el c. Comerç (PIICC), i feia una crida als joves creatius i emprenedors a adherir-se a la xarxa accedint al web https://oventut.vilafranca.cat

Finalment, va afirmar que si la iniciativa té bona acollida, “L’Invisible” podria tenir continuïtat i celebrar-se més d’un cop l’any.

Què serà L’Invisible?

L’Invisible, la fira d’allò que no has vist”, és un mercat de joves creadors on s’hi trobaran:

Tota aquesta informació està disponible a https://joventut.vilafranca.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.