IMG-20180521-WA0007

El regidor socialista de Joventut, Miquel Medialdea, ha presentat el programa de formació “Obre’t portes” organitzat per l’Oficina de Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca conjuntament amb el Servei de Cultura.

L’Oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca ha realitzat un estudi sobre les necessitats de formació de les entitats sense ànim de lucre i amb voluntariat de Vilafranca, per tal de definir-ne un pla que les ajudi en el seu correcte desenvolupament i funcionament.

La metodologia emprada ha estat la realització d’entrevistes semi estructurades als representats de les entitats. Després de fer-ne un buidatge, s’han extret un conjunt de necessitats, la majoria presents en totes les entitats. Aquestes necessitats són les següents: compliment legal, participació interna, elaboració de projectes, treball en xarxa, relleu generacional, captació de fons i comunicació.

A continuació, amb el suport d’una advocada especialitzada en associacionisme, s’han elaborat una conjunt de propostes formatives agrupades segons les necessitats detectades. Aquestes formacions s’organitzen conjuntament amb el Servei de Cultura i s’emmarcaran en el programa de formació a les entitats, que es realitza anualment, Obre’t Portes i que començarà a l’inici del curs 2018/19.

Aquest 2018, es començarà amb un cicle que englobarà un seguit de càpsules formatives relacionades amb l’àmbit legal: Formació en matèria de Protecció de Dades de caràcter Personal (Reglament Europeu de Protecció de dades 679/2016); tràmits, gestions i documents obligatoris d’una entitat; obligacions legals relacionades amb el funcionament intern de l’entitat; obligacions legals relacionades amb l’organització de les activitats i obligacions econòmiques i fiscals de les associacions.

Al 2019 es continuarà amb les formacions dels altres àmbits identificats en l’estudi: curs d’elaboració de projectes, curs de captació de fons propis i privats i curs de comunicació eficaç.

Cal remarcar que, donada l’imminent aplicació de la nova normativa europea, la formació en matèria de protecció de dades es farà el dijous 14 de juny, de 19 a 21h, a l’Escorxador. Aquesta formació és gratuïta.

El regidor Medialdea remarcava que “és important poder estar al costat de l’ampli i variat teixit associatiu de la nostra vila i amb aquest cicle de formacions, un any més, volem donar respostes a les seves necessitats. Des de l’oficina del Voluntariat donem suport a les entitats en aquells temes que no li són propis, però que són necessaris que les entitats coneguin, i amb la complicitat del Servei de Cultura es torna a programar aquest cicle que tan bon rebuda té entre les entitats”.

L’estudi s’ha dut a terme mitjançant la contractació en pràctiques d’una persona beneficiària del Programa de garantia juvenil a Catalunya. Programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.