alessandratorres2

Membre de l’Executiva local del PSC Vilafranca

Té 32 anys i viu al barri Sant Julià. És Llicenciada en dret i treballa a l’ Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona Ciutat. Ha estat la número 7 de la candidatura vilafranquina. Actualment és membre de la Comissió Executiva Local del PSC Vilafranca.

– Explica’ns des del teu punt de vista quina tasca està fent el PSC a Vilafranca.

El partit socialista de Vilafranca està sent un partit responsable i compromès per Vilafranca, és un partit amb vocació de govern que treballar per millorar la vida dels ciutadans de la vila.

Està al govern per treballar per la igualtat d’oportunitats, s’està treballant des dels serveis a les persones per millorar la vida dels vilafranquins i vilafranquines. Està fent molta feina, per sort hi ha gent implicada que treballa per millorar la situació dels ciutadans, el PSC està fent una gran política en temes de discapacitat, polítiques d’igualtat etc… tant dins de l’ajuntament com fora del govern, les polítiques d’esquerres són necessàries, i més, en moments de crisis i el PSC està treballant dia a dia per aplicar-les.

-Quina és la situació dels joves de la vila?

Crec que tenen els mateixos problemes que a la resta de pobles de Catalunya, tenim una taxa d’atur alta, ja no només de jovent, i els joves que tenen feina tenen una gran incertesa sobre el seu futur, ja que la majoria d’ells treballen amb contractes precaris, la qual cosa no permet fer gaires projectes de futur. Ara hi ha més dificultat per estudiar i una vegada superats els estudis, el mercat laboral no ho posa gens fàcil.

El tema de la feina implica altres dificultats com emancipar-se, continuar formant-se, formar una família, etc.

– Quines mancances i punts forts trobes que té Vilafranca?

El transport públic és un punt feble, encara que esperem que aviat es solucioni. Vilafranca està molt ben situada, la nostra ubicació és privilegiada, està molt a prop de dues grans ciutats Tarragona i Barcelona, estem molt a la vora del mar i de la muntanya, aquest seria un punt fort i el punt feble seria que no hi ha un transport públic fort, ràpid i àgil. És molt a la vora de les millors universitats de l’Estat.

Un altre punt fort, és que tenim unes entitats i associacions vilafranquines amb molta implicació i molt actives. Un dels punts febles d’aquest punt és que crec que haurien de ser més obertes, que participés més gent de la vila, que més ciutadans volguessin implicar-se.

Un dels punts forts que tenim són els centres educatius de la nostra vila, des de les llars d’infants fins a l’Escola d’Arts, sent aquests dos de titularitat municipal i pocs municipis poden dir això, és una aposta socialista que cap municipi de la nostra mida té. No hem d’oblidar que en els darrers 5 anys hem patit enormes retallades en inversió i despesa que la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol han realitzat en matèria d’educació i que des de l’ajuntament de Vilafranca s’ha intentat que els ciutadans no en pateixin les conseqüències.

– Treballes estretament vinculada a la sanitat pública, en quins moments ens trobem?

La sanitat pública es troba en un moment complicat, no és necessari treballar en l’àmbit sanitari per veure la situació en la qual està, com a usuària sé com està. He de dir, que realment tenim molta sort dels professionals que treballen en la sanitat pública, realment no hi ha més queixes gràcies a la seva professionalitat i perquè els usuaris sabem que realment fan més del que poden.

La sanitat pública i l’educació pública són dos pilars fonamentals on s’ha d’invertir, no retallar sense miraments. Hi ha alguns polítics que estan gestionant els diners públics com si fossin d’una empresa privada i considera els ciutadans com a clients, quan aquest plantejament és totalment erroni, el polític és qui treballa pel ciutadà.

Quan em diuen que la major part del pressupost va en sanitat, sempre penso que només faltaria que no fossin les partides més grans les de sanitat i educació, però el més important és veure cap a on van aquests diners destinats a la sanitat, si realment va a la pública.

La salut és un dret, no un privilegi. I realment el que ens fa lliures i independents és la sanitat i l’educació públiques, sense elles no som realment lliures.

– Quins creus que han de ser els principals projectes per la vila en els propers 4 anys?

El principal projecte és fer estratègies per les persones que estan patint, des de l’ajuntament continuar treballant per la qualitat de vida de les persones, fer que la vivenda no sigui un problema i garantir que hi hagi habitatges per tothom, que tothom tingui subministrament i menjar, això com a pla de xoc.

S’ha de fer moltes polítiques d’ocupació per activar el mercat, treballar amb empreses i fer convenis amb elles per contractar als sectors de la població que tenen més complicat per trobar feina, fer formació als ciutadans en el sector on hi hagi més necessitats de produir.

M’agradaria que en aquests 4 anys es fes el centre cultural el racó de l’Eric, el jovent necessita un espai per realitzar activitats, per reunir-se, fer tallers, etc, que se’l sentin seu, és una necessitat que el jovent de la vila reclama fa temps.

L’estació de regionals i el cobriment total de la via. Fomentar la rehabilitació dels habitatges.

– Com t’imagines que ha de ser la Vilafranca del futur?

La Vilafranca del futur me l’imagino molt més participativa, més activa en política, més implicada, a vegades pensem que les decisions polítiques no ens afecten. Com a ciutadans tenim més poder del que creiem, i si deixem que passin segons quines coses ens tornem còmplices.

Un comerç més activat, recuperar la capitalitat comercial de la comarca, espero un futur amb una taxa d’atur molt més baixa, quasi inexistent, m’imagino una Vilafranca solidària, fomentant polítiques d’igualtat d’oportunitats.

M’imagino una vila amb horts ecològics, crec que en els centres educatius també seria positiu ja que permet ensenyar natura i ciència al mateix temps.

M’imagino i espero que es faci molt aviat una Vilafranca sense barreres arquitectòniques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.