rodapremsapensions.jpg

El PSC de Vilafranca s’ha sumat a la campanya dels sindicats per tal de reclamar la millora de les pensions i ha recollit més de 500 signatures a Vilafranca. Es reclama la pujada de l’IPC i que les pensions mínimes creixin més que les màximes per tal de reduir la desigualtat entre jubilats.

Els socialistes proposen un nou impost a la banca i a les transaccions financeres per tal d’eixugar el dèficit de la Seguretat Social.

El PSC de Vilafranca ha col·laborat en la campanya de recollida de signatures engegada per UGT, CCOO i la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya per reclamar la revalorització de les pensions, la millora del sistema i finançament públic de pensions i denunciar la permanent pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes a causa de les reformes que ha portat a terme durant els darrers anys el govern del PP. Els sindicalistes i socialistes de Vilafranca han recollit més de 500 signatures en diverses actuacions portades a terme durant els dies que ha durat la campanya. A la província de Barcelona s’hauran recollit 16.000 signatures. Els sindicats i pensionistes denuncien la pujada del 0’25% de les pensions quan el nivell de vida, l’IPC, ha pujat al 2018 un 1’2%, deixant un any més als pensionistes amb una pèrdua de poder adquisitiu que ja s’està fent permanent.

El 1r secretari del PSC de Vilafranca, Ramon Zaballa, ha manifestat la importància d’accions com aquesta en un període nefast “per les polítiques de benestar i cohesió social. Fa massa anys que els governs de dretes que tenim a Catalunya i Espanya es dediquen a desmantelar el nostre sistema de benestar, tan pel que fa a la salut, l’educació i en el sistema de pensions”. Zaballa recorda que aquest “és el patrimoni que té la classe treballadora i no podem permetre que ens el prenguin, cal recuperar-lo i preservar-lo”. També ha recordat que pel que fa a Vilafranca, sempre “hem sigut molt actius en la lluita pels drets de la gent gran, com en la campanya que es va tirar endavant per l’ampliació de les places públiques de residència, on es van recollir més de 4.000 signatures”.

El socialista ha volgut explicar la proposta que fa el PSOE en matèria de pensions per tal de reduir el dèficit de la Seguretat Social, una proposta que Zaballa ha qualificat de “valenta i realista perquè són mesures que ja es porten a terme a països com Gran Bretanya, Alemanya i França”.

Amb la contribució dels ciutadans amb 77.000 milions al recent rescat de la banca, el PSOE considera just i convenient que sigui ara la banca la que contribueixi a sostenir el sistema de pensions, per això proposa crear un nou impost a la banca i un gravamen a les transaccions financeres, que recolliria més de 2.000 milions anuals destinats a reduir el dèficit de la seguretat social. Els socialistes recorden que actualment la Seguretat Social només es finança amb les cotitzacions dels treballadors i petits i mitjans empresaris.

Els socialistes consideren també que les pensions s’han d’actualitzar cada any segons l’IPC i que les pensions mínimes creixin més que les màximes per tal de reduir la desigualtat entre els jubilats.

El portaveu del PSC de Vilafranca, Joan Tarrida, ha volgut recordar que les mesures que han portat a millorar el sistema de pensions, sempre han sigut promogudes pels socialistes. Tarrida ha apuntat que de manera històrica els socialistes van pujar les pensions mínimes, més del 50% entre els anys 2004 i 2011, reduint les diferències entre pensions mínimes i màximes, no com el PP que “ha anat rebaixant el poder adquisitiu dels pensionistes any rere any, fent créixer el risc de pobresa entre les persones de més de 65 anys”.  Tarrida també critica que el PP “estigui esgotant el fons de reserva de la Seguretat Social i hagi demanat un crèdit per a pagar les pensions del 2018, un deute que hauran de pagar les properes generacions”. En aquest sentit els socialistes proposen protegir el Fons de Reserva tal i com es feia a l’etapa de Zapatero, en la qual només se’n podia detreure un 3% anual.

Finalment una altre mesura important que els socialistes veuen imprescindible és millorar els sous i la contractació dels treballadors de manera que les seves cotitzacions millorin i repercuteixin a la Seguretat Social, fomentant una política econòmica que promogui un creixement inclusiu. També es reclama una Renta Mínima Estatal per millorar el sistema de protecció social per a persones que no han pogut tenir una vida laboral, com joves i sobretot dones, o aturats de llarga durada.

Segons dades del 2016 de l’Idescat, a Vilafranca viuen 6.646 persones majors de 65 anys (el 16’6% de la població), es cobren 8.000 pensions contributives i la pensió mitjana és de 984€.

Notícia al Cargol

Notícia Penedès TV

 

Vilafranca del Penedès  30 de gener de 2018

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.