El regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa, ha presentat aquest migdia la memòria dels Serveis Socials municipals corresponent a l’any 2015.

Zaballa ha explicat que els Serveis Socials van dur a terme 20.683 atencions (visites presencials/ consultes telefòniques, etc.), mentre que el nombre total de persones ateses presencialment que s’ha registrat durant l’any ha estat de 3.754. S’han gestionat activament 2.679 expedients, 752 dels quals s’han obert durant l’any. Pel que fa a les problemàtiques plantejades pels usuaris, d’un total de 7.192 demandes registrades, s’observa que un 22,96% corresponen a demandes laborals, un 19,70 % a problemàtiques econòmiques, el 18,32% a problemàtiques derivades de mancances socials i el 14,32% a demandes de salut. Les demandes específiques que corresponen a la problemàtica de l’habitatge han estat d’un 3%.

Pel que fa a l’àmbit de l’atenció a la víctima de violència masclista, s’ha incrementat el nombre d’atencions no perquè existeixin més casos de violència sinó, segons el regidor, perquè “hem incrementat la capacitat de detectar casos que no afloraven fins ara”.

En l’àmbit de l’atenció a persones dependents, Zaballa valorava molt positivament la posada en marxa i desenvolupament del grup de treball “Activa’t, Tu Pots”, que atén a 32 persones en situació de dependència, menors de 65 anys.

En l’atenció a emergències socials Ramon Zaballa destacava l’ampliació de la partida destinada de 80.000 euros a 120.000 euros (+50%), les aportacions a la Creu Roja (32.000 euros), Càritas (25.000 euros), el Rebost Solidari (70.000 euros) i el Càtering social (72.000 euros i 19.920 àpats servits).

En l’àmbit socioeducatiu ha destacat positivament el nou enfocament donat al Centre Obert La Finestra (38 menors i 50 adults atesos), també la tasca de la Casa Petita (297 infants i 495 adults acompanyants atesos) i el programa Adolescents (25 menors i 38 adults).

Zaballa també ha remarcat el nombre de pisos socials (73) que gestiona l’Ajuntament, “un nombre molt per sobre de qualsevol altra ciutat de dimensions semblants de la segona corona metropolitana” i ha posat èmfasi en la creació de comissions socials en els diferents centres educatius per tal de detectar des de la prevenció possibles necessitats socials.

Zaballa ha dit que el model dels Serveis Socials a Vilafranca “no és caritatiu sinó que busca la inclusió i l’empoderament de les persones, donant-los eines, recursos i capacitat de gestió per inserir-se plenament en la societat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.