En total es generarà una energia anual de 100.000 kw/h. Això suposa un estalvi de 50 tones d’emissions de CO2 anual, que equival a la plantació de 25 arbres o a eliminar les emissions de 60 vehicles fent 15.000 Km/any

Imatge sense text alternatiu.

El tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i la regidora de Medi Ambient i Habitatge, Lourdes Sànchez, han presentat els projectes que s’estan treballant des de l’equip de govern municipal en matèria de sostenibilitat i estalvi energètic de cara als propers dos anys.

Francisco Romero recordava la prioritat en l’acció de govern de fer front al canvi climàtic apostant per les energies renovables i l’eficiència energètica i reduint les emissions de CO2.

El tinent d’alcalde ha explicat que l’Ajuntament executarà al segon semestre d’aquest any els projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques a la coberta de tres edificis municipals: l’Ateneu Municipal (pressupost de 29.385 €), la Fassina (57.334 €) i Vinseum (80.000 €). S’han escollit aquests tres edificis perquè estan entre els cinc equipaments municipals amb més consum, tenen un ús més intensiu i amb més superfície disponible per acollir les plaques. “En total es generarà una energia anual de 100.000 kw/h. Això suposa un estalvi de 50 tones d’emissions de CO2 anual, que equival a la plantació de 25 arbres o a eliminar les emissions de 60 vehicles fent 15.000 Km/any”, ha afirmat Romero.

D’altra banda, l’equip de govern està treballant en nous projectes en el mateix àmbit de les plaques fotovoltaiques, que es treballaran al 2n semestre d’aquest any i s’executaran l’any vinent. Es tracta de la instal·lació de plaques als equipaments La Nau, el pavelló de la Gamba, i el Mercat Sant Salvador i, en l’àmbit dels equipaments educatius, l’escola Cristòfor Mestre.

Francisco Romero explicava que s’han mantingut diferents reunions amb el Gremi d’Instal·ladors locals de manera que també serveixi aquesta línia de treball per incentivar l’activitat econòmica local.

400 punt d’enllumenat LED

Finalment, Francisco Romero ha donat a conèixer un nou paquet de 400 noves lluminàries tipus LED, que ofereix més i millor il.luminació i menor consum energètic, i que s’instal·laran en diverses vies públiques. Els espais amb nou enllumenat tipus LED seran, entre d’altres, els carrers General Prim, Hermenegild Clascar, Amàlia Soler, Cal Bolet, Casal, Carme, Banys i Sant Julià“Son carrers inclosos en l’àmbit del pla de millora del PIIC però que van una mica més enllà. Aquests 400 nous punts comportaran un estalvi mediambiental de 52 tones de C02, que venen a ser aproximadament una equivalència similar de plantació de 25 arbres i l’estalvi de les emissions de CO2 de 60 vehicles més durant un any”, ha reblat el tinent d’alcalde.

Imatge sense text alternatiu.

Ajuts a l’eficiència energètica dels edificis

En la mateixa compareixença la regidora de Medi Ambient i Habitatge, Lourdes Sànchez, ha anunciat una partida de 120.000 euros inclosa en el pressupost municipal d’enguany per a ajuts a la rehabilitació d’habitatges per millorar-ne l’eficiència energètica“Es tracta d’una iniciativa sorgida del Pla Local d’Habitatge. L’objectiu és que s’hi puguin presentar projectes per millorar els aïllaments, les façanes, els tancaments (finestres, balconeres, etc) dels edificis privats”, ha dit la regidora. La convocatòria d’ajuts es podria obrir al setembre, els ajuts podran finançar fins a un 30% del cost de la inversió i la convocatòria està oberta a tot Vilafranca i no a una àrea concreta. “Donem a conèixer ara aquesta línia d’ajuts perquè els propietaris i les comunitats puguin anar preparant els seus projecte per tenir-los llestos per quan s’obri la convocatòria”, ha afirmat Lourdes Sànchez.

Tots aquests projectes van en la línia de la certificació Biosphere que ostenta l’Ajuntament de Vilafranca de millora contínua com a destinació compromesa amb la sostenibilitat del territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.