GRUP sense numero.jpg

El candidat del PSC, FranCisco Romero, assegura que vol guanyar l’alcaldia per portar Vilafranca a ser un referent en com s’ha d’actuar des de l’Ajuntament per combatre el canvi climàtic i les desigualtats.

El socialista assegura que aquests objectius generaran noves oportunitats per una Vilafranca per viure, treballar, gaudir i avançar.

El passat dimarts el candidat a les eleccions municipals 2019 del PSC de Vilafranca, FranCisco Romero, ha presentant al Vinseum la candidatura socialista que compta amb 31 candidats (21 candidats i 10 suplents), el màxim de representants que es permet. Tots els barris de Vilafranca hi són representats.
La candidatura compta amb membres amb una gran experiència política municipal, com així també s’han incorporat persones joves involucrades en diferents àmbits com la salut, el sindicalisme o l’economia.
Durant la presentació, FranCisco Romero, subratllava que s’ha creat un equip “que recolzat en l’experiència de govern, vol impulsar projectes que signifiquin, en un futur, progrés social i econòmic”. Segons Romero, els pitjors moments de la crisi van portar a fer un govern de resistència per tal d’assegurar la cohesió social “ara volem guanyar per impulsar nous projectes que condueixin Vilafranca a ser una ciutat per viure, treballar, gaudir i avançar”. Molt especialment els socialistes volen “fer front als reptes globals, com les desigualtats i el canvi climàtic”. En aquest darrer tema Romero apunta a què “per la vinculació que tenim amb el món de la vinya i l’entorn mediambiental, volem que Vilafranca sigui un referent mundial en com hem d’actuar com a Ajuntament i societat civil per combatre el canvi climàtic i garantir el millor futur per a tothom. Aquests objectius generaran noves oportunitats” assegura Romero.
Fa pocs dies es va presentar el programa electoral socialista que compta amb més de 150 propostes, entre les quals destaquen:
– La renovació de la rambla de la Girada amb participació ciutadana i l’obertura d’un Casal per a la Gent Gran.
– La millora de les instal•lacions de l’escola Baltà Elias valorant la necessitat de fer un edifici nou.
– La remodelació del pavelló firal.
– L’impuls de nous habitatges per a joves i nous serveis a l’Avinguda de la Pelegrina.
– La finalització del cobriment de les vies del tren.
– L’ampliació de serveis a l’Hospital com el de diàlisi.
– L’ús d’energies renovables a tots els edificis municipals.
– La construcció de la nova caserna de la Policia Local.
– La creació d’un Consell de Ciutat format per experts per tal de fomentar la innovació i l’economia local potenciant noves oportunitats econòmiques i la creació d’ocupació.
– Recuperarem la subvenció a entitats per a la millora de locals.
– Farem un pla de manteniment integral per barris.
– Prioritzarem aquells serveis que garanteixin la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.
1.FranCisco Romero. 44 anys. Casat amb dues filles. Nascut a Vilafranca el 14 d’agost de 1974. És un apassionat de la política feta des de les ciutats. Després d’acabar la llicenciatura d’enginyeria de telecomunicacions, ha treballat en diferents empreses multinacionals. Actualment coordina el programa de ciutats digitals a l’empresa IBM i enguany ha publicat el llibre “Política 4.0 per a millennials”, editat en català i castellà. Va estudiar primària a l’escola Pau Boada i secundària a l’Institut Eugeni d’Ors. En aquesta època va estar vinculat a entitats esportives de l’Espirall i de les Clotes. Ha residit sempre a Vilafranca, primer a l’Espirall, posteriorment al barri de la Barceloneta-Sant Magí i actualment al barri de Sant Julià. Com a regidor, ha estat tinent d’alcalde i portaveu del govern, liderant les delegacions d’ Urbanisme i Obres i Projectes, entre d’altres, fins a arribar a ser Alcalde l’any 2009. Està convençut que podem fer front als reptes globals des de les ciutats.
2. Lourdes Sánchez. Va néixer al carrer Sant Pere i sempre ha viscut al mateix barri, a Sant Julià. És llicenciada en Dret, treballa a la Mancomunitat Penedès-Garraf. En acabar la carrera l’any 1990, va ser secretària de la junta de l’AAVV Sant Julià. Va ser administradora de la Festa Major l’any 1993. El 1994 va ser adjunta del síndic de greuges i posteriorment va ser síndica fins al 1999, any en què entra a l’Ajuntament de Vilafranca portant diferents regidories: Comunicació, Pla de la Infància, Pla d’Igualtat, Compres, RRHH, Relacions Internacionals i Cooperació, Cultura, Noves tecnologies i durant 12 anys la regidoria d’Educació.

3. Ramon Zaballa. 63 anys. Viu al barri de Sant Julià. Té tres fills i dos néts. És mestre i llicenciat en psicopedagogia. Graduat en Gestió i Administració del Sistema Educatiu i en Avaluació de Centres Educatius. Director de l’escola Pau Boada de 1983 a 2016. Regidor del grup municipal socialista i portaveu adjunt des de l’any 2009. Va ser administrador de la Festa Major de Vilafranca l’any 2005 i pregoner de la festa del barri de l’Espirall l’any 2000. Actualment és Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca i Coordinador de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidor de Benestar Social. Primer Secretari de l’Agrupació Socialista de Vilafranca del Penedès.

4. Miquel Medialdea. 41 anys. Llicenciat en Economia i Màster en resolució de conflictes-Mediació per la UB. Regidor de Joventut i Voluntariat durant la darrera legislatura. Vinculat al barri de Les Clotes on va col•laborar diversos anys amb el grup de joves de l’AVV. Ha estat vinculat com a jugador i entrenador al CP Sant Ramon i al CP Vilafranca. Treballa com a consultor en una entitat pública depenent de la Generalitat que dóna suport a les PIMES per millorar-ne la competitivitat.

5. Montse Arroyo. 43 anys. Diplomatura d’Educació Social. Treballa d’educadora social a l’Espai Socioeducatiu de Gelida. Va ser administradora de la Festa Major l’any 2002 i membre de la coordinadora de Sant Raimon l’any 2000. Ha estat membre de l’Esplai Parroquial i dels Joves de la Parròquia. Membre dels Xicots de Vilafranca i militant d’UGT. Actualment és regidora en l’Àrea de Serveis a les Persones al capdavant de la regidoria d’Igualtat i de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca.
6. Joan Tarrida. 60 anys. Té dues filles i un fill. Viu al barri de l’Espirall al qual ha estat especialment vinculat com a president de l’AMPA de l’escola Pau Boada i formant part de la junta de l’Associació de Veïns del Barri de l’Espirall així com també d’altres entitats socials. Treballa en una empresa del sector elèctric. Va ser regidor de l’àrea de Via Pública de l’Ajuntament de Vilafranca.
7. Toni Alsina. 41 anys, veí de l’Espirall. Treballa en una multinacional en la qual és membre del Comitè d’Empresa. Forma part del Consell d’Executiva de la UGT APG, és el representant de Sindicalistes Solidaris (UGT) també a l’APG d’on té representació a la comissió d’Igualtat i Cooperació a l’Ajuntament de Vilafranca. Forma part de l’actual executiva del PSC Vilafranca on la representa a la comissió d’Habitatge. Membre de l’AAVV de l’Espirall. Membre de l’AMPA i Consell Escolar Escola Pau Boada. Membre AMPA de l’institut Milà i Fontanals. Voluntari al Caad Penedés-Garraf.

8. Foix Sogas. 44 anys. Amb parella i dos fills. És Diplomada en Treball Social. Des del 2002 és directora de “El Turó. Salut Mental. Associació de familiars i amics”. És membre del Consell Escolar del CEIP Llebetx i de la junta de l’AMPA IES Dolors Mallafrè. Sòcia de Metges sense fronteres. Ha estat membre del grup encarregat de definir la Cartera de Serveis d’Atenció a les Famílies del Pla Director en Salut Mental i Addiccions i continua compromesa amb el treball en xarxa i desenvolupament de recursos comunitaris per la salut mental, des de la proximitat.

9. Leo Girón. 52 anys. Viu al barri de la Barceloneta-Sant Magí i és Diplomada en Empresarials. Treballa des de fa 30 anys a la Mancomunitat Penedès Garraf en el Servei d’Iniciatives Econòmiques donant suport a l’emprenedoria. Forma part del comitè d’empresa.
10. Eulàlia Barqué. 71 anys. Té tres fills i quatre néts. Viu al barri Sant Julià. És Graduada en Arts Aplicades en l’especialitat d’il•lustració i disseny gràfic. Va ser professora de l’Escola Intermunicipal de Sant Sadurní durant 10 anys i ha estat durant 30 anys professora a l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca. Ha format part de la junta de l’Associació de Veïns de les Clotes en el seu inici i de l’AMPA i el Consell Escolar de l’escola Cristòfor Mestre.

11. Sergio Sánchez. 28 anys. Veí del barri de la Girada. Té la doble llicenciatura en Direcció i Administració d’Empreses i Dret per la UAB i amb experiència en el món financer en diferents empreses multinacionals. Li agrada col•laborar en projectes amb caràcter local per la implicació que requereix i la satisfacció de veure els resultats. En aquesta línia, ha creat un petit e-commerce i li agrada l’ensenyament.
El seu interès per la política neix de la voluntat de millorar l’entorn immediat i creu que la via per aconseguir-ho és treballar amb respecte i incloent a tothom.
12. Àngels Agramunt. 60 anys. Casada i mare de dues filles. Veïna del barri del Molí d’en Rovira. Mestre de professió, va fundar la primera escola bressol municipal de l’Arboç i va ser directora de l’escola pública Rossend Muntaner de Sant Pere Molanta del 2004 al 2013. Va ser regidora de l’Ajuntament de Vilafranca de 1999 a 2007, portant temes de Participació Ciutadana i Igualtat entre d’altres. També ha participat activament en diferents entitats, com l’AAVV del barri.
13. Roser Lozano. 63 anys. Viu al barri del Centre. Jubilada, diplomada en Odontologia, va treballar més de 25 anys en una clínica dental de Vilafranca. Membre de la Comissió de la Gent Gran, és també representant del Consell de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilafranca. Porta a terme diverses tasques de voluntariat.
14. Tomàs Roca. 39 anys. Casat amb 1 fill. Veí de l’Espirall. Estudis d’Enginyeria i Recursos d’Internet. Actualment estudia Dret a la UOC i cursa oposicions. El 2007 va crear la seva pròpia empresa de recursos assistencials. Actualment és autònom i es dedica a l’assessoria. Membre de la junta de l’AAVV de l’Espirall.
15. Bea Reina. 60 anys. Jubilada. Viu al barri de les Clotes i n’és expresidenta de l’associació de veïns. Actualment és membre del Consell de la Gent Gran i del Pla per a la Igualtat i Benestar Social.

16. Manuel Medialdea. 70 anys. Viu al barri de les Clotes des de 1972. Ha estat vinculat a diferents entitats de Vilafranca. Durant 13 anys va estar president de l’AAVV de les Clotes i actualment en forma part de la Junta. Ha estat president del Rebost Solidari durant els últims 6 anys. És membre de la Junta del Patí Vilafranca. Va ser durant 9 anys president de l’AMPA de l’escola Sant Ramon i 7 anys de l’AMPA de l’institut Eugeni d’Ors. Forma part de la junta del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i és membre de la Comissió Municipal de la Gent Gran i de Salut i és delegat per a l’Alt Penedès del Banc d’Aliments.

17. Amàlia Casals. 71 anys. Està especialment vinculada a les Parròquies de Vilafranca. Ha participat en les comissions de participació del programa d’intervenció integral Llei de Barris.

18. Tere Gascón. 69 anys. Jubilada. Actualment viu a la Barceloneta-Sant Magí. Ha sigut petita empresaria fins que va presentar oposicions i va entrar a Correus, sent cartera durant més de 10 anys. És membre de l’ONG pel desenvolupament EqualMón.
19. Rafael Ortega. 67 anys, viu al barri de la Girada. Jubilat, després d’haver desenvolupat diferents professions i treballar 38 anys en el sector de la metal•lúrgia. Ha estat membre de la Junta de l’AAVV de la Girada.
20. Francisco Álvarez. 59 anys. Casat és pare de dues filles. Viu al barri de l’Espirall. És membre de la Junta de l’associació de veïns i entitats Espirall. Va ser regidor del 2003 al 2007. Treballa en una empresa de la comarca del sector de les químiques.
21. Àngels Navarro. 74 anys. Mestra. Viu al barri del Poble Nou. Va ser regidora d’Educació pel PSC a l’Ajuntament de Vilafranca del 1989-1995. Després de l’experiència docent en diferents escoles, va treballar al Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Penedès, abans de jubilar-se. Va format part del grup impulsor del Moviment de Renovació Pedagògica “Grup de Mestres del Penedès” i de l’escola d’Estiu del Penedès de la que va ser coordinadora. Junt amb un grup de persones que va gestionar el batxillerat nocturn a la vila. Formà part del grup iniciador de la primera escola pública en català a l’Alt Penedès. Actualment col•labora amb la Fundació Marta Mata, el Rebost Solidari i amb el grup de Federalistes d’Esquerres de l’Alt Penedès.

Suplents:

1. Alessandra Torres. 36 anys. Viu al barri del Poble Nou. Llicenciada en dret. Treballa a l’ Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona Ciutat.
2. Elisabeth Olmos. 83 anys. Viu al barri de la Girada. Infermera Auxiliar i tècnica de geriatria de professió. També té estudis d’administració, cant i piano. Forma part de la Comissió de Benestar Social de la Gent Gran i és voluntària de l’Associació Ressò i del Rebost Solidari. Participa en el programa Voluntariat per la llengua.

3. Eduard Miró. 78 anys. Jubilat. Veí del barri de la Barceloneta-Sant Magí. Mecànic de professió. Exmembre d’UGT.
4. Maribel Giménez. 48 anys. Casada i amb 1 fill. Viu al barri de l’Espirall. Estudia per a monitora de lleure, és perruquera de professió i ha treballat en una empresa multinacional de material d’oficina. Col•labora a l’ONG Yakaar África on té apadrinada una nena i és sòcia de la Creu Roja i de Metges sense Fronteres. Forma part de l’associació Catalana de Lupus.

5. Lluís Balaguer. Jubilat. Viu al barri de Sant Julià. Va ser administrador de la Festa Major i ha participat activament en l’AAVV del barri.

6. Miriam Flores. 47 anys. Nascuda a Bolívia, viu al barri del Poble Nou. Es dedica a l’atenció a la gent gran.

7. Montserrat Miralles. 77 anys. Mare de quatre fills i àvia de 6 néts. Veïna del barri del Poble Nou. Mestre de professió, va formar part del primer consistori vilafranquí en democràcia, sent regidora de 1979 a 1983.

8. Marcel Esteve. 54 anys. Va ser alcalde de Vilafranca del 2004 al 2009. Des del 1991 va ser regidor de l’Ajuntament de Vilafranca, ocupant les regidories de Cultura, Joventut, Participació Ciutadana, Plans Transversals i Promoció Econòmica. És llicenciat en Història Contemporània per la UB. Col•labora en diverses associacions i activitats polítiques, socials i culturals. Va ser administrador de la Festa Major l’any 1987. Actualment treballa en l’àmbit sanitari i participa activament en l’entitat Casal de Vilafranca.
9. Joan Aguado. 73 anys. Va ser alcalde de Vilafranca del 1986 al 2003 i director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Va participar activament en el moviment escolta des dels seus inicis així com també en diferents entitats vinculades al món associatiu de Vilafranca.
10. Fèlix Sogas. 79 anys. Empresari ceramista, jubilat. Des de 1961 ha format part del grup antifranquista CEP, del Moviment Socialista de Catalunya, de Convergència Socialista, de l’Assemblea de Catalunya i del Partit dels Socialistes de Catalunya. Va participar en la redacció del setmanari ACCIO i a la fundació del “Tothom”, de l’Associació de Veïns de Sant Julià i del sindicat Unió de Pagesos. Ha estat alcalde de Vilafranca i Diputat al Parlament de Catalunya.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.