S’ha traslladat la preocupació per tots els anys de continuades retallades, la necessitat d’una reforma de l’atenció primària i d’un reforç contundent de la sanitat pública.

El PSC s’ha ofert per a treballar conjuntament per aconseguir que els fons de recuperació de la UE també arribin a l’Hospital Comarcal

Avui el primer secretari del PSC de Vilafranca, FranCisco Romero, ha fet entrega del Manifest en defensa de la Sanitat Pública del PSC al gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf, José Luis Ibáñez. El Manifest, elaborat pels socialistes de Vilafranca, es va presentar el passat mes de juliol i ha obtingut més de 3.000 interaccions a través dels diferents canals que s’han posat a disposició per tal d’informar i adherir-s’hi.  

Tal i com apuntava el Manifest, avui s’ha fet arribar personalment les demandes i inquietuds dels socialistes a la direcció de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que forma part del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf, durant una conversa en la qual s’ha entrat en detall en tots els temes que planteja el manifest. FranCisco Romero ha explicat que “hem expressat a la direcció la preocupació perquè tots aquests anys de contínues retallades han passat factura als recursos sanitaris en general, que cal una reforma de l’atenció primària i en conjunt un reforç contundent de la sanitat pública”.

Pel que fa al debat de l’estructura organitzativa del Consorci, Romero ha subratllat que “la fusió de la part sociosanitària i l’hospitalària, tan consolidada a l’Alt Penedès, donaria més múscul per afrontar les necessitats actuals”. En aquest sentit puntualitzava que amb el context del Covid19, cal posar el focus en el més essencial que són “més recursos en llits hospitalaris i més professionals, aquesta seria la principal línia d’actuació ara mateix” apuntava Romero. Tanmateix també es demana que es treballi perquè el servei de diàlisi es torni a programar a l’Hospital Comarcal i augmentar en general els serveis que s’hi donen.

Una altra línia d’actuació, en la qual els socialistes s’ha posat a disposició per a treballar conjuntament, és en aconseguir que els fons de recuperació de la crisi sanitària de la Unió Europea també arribin a l’Hospital Comarca de l’Alt Penedès “hem de continuar treballant perquè el nostre hospital vagi a més. Cal estar atents al que està passant, recuperar les retallades efectuades i millorar els models organitzatius perquè en algun moment puguem sumar la part sociosanitària i així optimitzar tots els recursos que tenim a disposició” insistia Romero.

manifestsanitatpsc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.