Els socialistes presenten una moció per a debatre al Ple Municipal arrel de l’anunci de tancament de les empreses Bosch i Saint Gobain que poden deixar sense feina a 1.000 penedesencs de manera directa i indirecta.

El Grup Municipal Socialista presenta al proper ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca del dia 22 de setembre, una moció en defensa del manteniment de l’activitat industrial i dels llocs de treball de les empreses Robert Bosch i Saint Gobain. L’executiva del PSC de Vilafranca i el Grup Municipal han redactat aquesta moció després de conèixer la intenció d’aquestes i altres empreses de tancar total o parcialment les seves plantes a la comarca.
El portaveu del Grup Municipal i 1r Secretari del PSC, FranCisco Romero, ha explicat en roda de premsa, la necessitat de dedicar un temps del Ple Municipal a tractar la situació industrial de l’Alt Penedès, per això s’ha donat entrada a la moció i s’ha compartit amb tots els grups polítics. Romero assegura que s’ha de parlar i trobar solucions “no només de resistència perquè aquestes empreses no tanquin, si no també veure com es pot renovar aquest model de convivència d’indústria de qualitat i activitat vitivinícola que ha estat d’èxit durant moltes dècades. Hem d’aconseguir, que a mig i llarg termini, aquest model porti més activitat econòmica. La indústria és una activitat vital per crear llocs de treball, pel benestar de les famílies i pel futur dels més joves”.
El líder socialista manté que Vilafranca té moltes possibilitats i eines per preservar la indústria que ja té, però també portar més activitat, “la nostra preocupació és que la crisi de la indústria s’afegeix a la crisi dels serveis que s’està incrementant amb la pandèmia”. És per això que els socialistes agafen la iniciativa perquè el ple de Vilafranca acordi una unitat d’acció des del punt de vista municipal i perquè cada partit, amb la seva influencia, ho traslladi a altres institucions. En aquest sentit Romero ha anunciat que ja ha parlat amb el Secretari General d’Indústria, Raúl Blanco, arrel de l’anunci de tancament de Saint Gobain fa 15 dies i també ho fa amb el cas de Robert Bosch, “però ha de ser un tema de treball a totes les institucions, necessitem que estigui a l‘agenda de tots els partits polítics. Des de Vilafranca veiem amb preocupació com en 6 mesos, ens podem quedar amb 1.000 llocs de treball menys, directes i indirectes, la qual cosa seria un impacte molt fort pel Penedès i per Vilafranca” subratllava Romero.
El portaveu del PSC, ha volgut recordar que amb els polígons les Bassetes i Domenys III, Vilafranca té una oportunitat important dins el pacte industrial de Barcelona ja que “hi ha molt pocs municipis amb tant de sol industrial finalista, és a dir que tinguin totes les eines de planejament aprovades i estiguin a disposició de possibles activitats econòmiques. Podem potenciar l’activitat industrial i reforçar l’oferta econòmica a Vilafranca”. També ha recordat que per potenciar l’activitat vitivinícola s’ha aprovat recentment el planejament del c/ del Comerç i ja s’estan treballant plans de millora d’empreses que s’hi ubiquen. Vilafranca i la comarca també compten amb diferents iniciatives i activitats vinculades a l’enoturisme. Finalment Romero apunta a què “s’ha de treballar aquest equilibri, no podem tenir un territori on hi hagi un paisatge protegit però no hi hagi la principal activitat econòmica que dona llocs de treball”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.