Els socialistes proposen que la Generalitat promocioni el polígon de les Bassetes, que és de la seva titularitat i que doni ús a l’antic edifici de Caixa Penedès per tal de descentralitzar-hi serveis que proporcionin llocs de treball per a professionals qualificats.

El PSC de Vilafranca planteja la necessitat de treballar conjuntament l’administració local i el nou Govern de la Generalitat per tal de superar la pèrdua de llocs de treball i de serveis que s’ha accelerat amb la pandèmia. Per als socialistes, aquesta tendència de destrucció no es nova, i asseguren que ja es porten anys de pèrdua d’empreses industrials que han estat referència, així com també de serveis. Els socialistes han explicat que cada mes l’Alt Penedès suma 150 persones més de mitjana a l’atur. Cada mes tanquen 10 empreses i/o autònoms i l’atur juvenil arriba al 30%.  De fet avui els socialistes han volgut fer roda premsa davant de l’antiga oficina central de Caixa Penedès, que en el seu moment va arribar a ser la tercera entitat financera de Catalunya i un pol d’atracció de llocs de treball, serveis i instrument d’acompanyament econòmic a entitats i empreses locals.

En aquest sentit el PSC planteja dues línies de treball:

1.       Que la Generalitat aprofiti el polígon industrial de les Bassetes a Vilafranca que és 100% de la seva propietat, ben situat, comunicat i consolidat, per atraure nova indústria que ajudi a fer front a la crisi industrial. El polígon compta amb 170.000m2 i està a punt per a posar-se en marxa. El líder socialista, FranCisco Romero, assegura que  “cal donar prioritat a l’agenda l’atracció de nova activitat econòmica i aprofitar realitats com la supressió de peatges de Martorell a finals any o l’oportunitat que també pot representar la parada de Regionals”.  Romero afegia que s’ha plantejat ja a la Generalitat diverses vegades la necessitat de promocionar aquest polígon, però no s’ha portat a terme cap pas endavant per a fer-ho. Les Bassetes “donaria llocs de treball i seria una eina per tal de recuperar aquest equilibri d’indústria, serveis i empresa agroalimentària que sempre hem tingut a l’Alt Penedès i que ara s’està descompensant amb la pèrdua tant de la capitalitat de serveis com d’indústria”.

2.       En paral·lel, els socialistes de Vilafranca, proposen que la Generalitat descentralitzi serveis i contractes públics portant-los al Penedès. Aquesta seria una operació com la que es va portar a terme amb la descentralització de l’INCAVI. Romero explicava que també hi ha ciutats com Reus o Cerdanyola que tenen serveis tecnològics de la Generalitat descentralitzats i que donen feina a centenars de persones de perfil qualificat. Així Romero proposava donar un ús en aquest sentit a l’edifici de la seu de l’antiga Caixa Penedès que ofereix 40.000m2 dotats de la infraestructura més avançada a nivell tecnològic. L’edifici es troba a la venta “en mans d’una entitat financera, buida i es va degradant. La Generalitat adjudica cada any entre 80 i 100 milions d’euros en serveis TIC. Com s’ha demostrat amb la pandèmia, els professionals d’aquests tipus de sectors poden treballar en remot a llocs com Vilafranca, que podria ser seu d’aquest tipus de serveis de la Generalitat, obrint oportunitats als joves que estudien tant mòduls formatius com graus en noves tecnologies”.

Com a conclusió, des del PSC es vol insistir que el Penedès porta anys de desinversió, comparativament amb altres zones, en temes de pressupost públic, això “ens ha afeblit a nivell competitiu. Cal una aposta decidida que ens porti novament a un equilibri entre el nostre entorn i l’activitat vinculada al cultiu de la vinya i la indústria agroalimentària, amb la intenció de recuperar indústria i serveis”.

Vilafranca del Penedès,  8 de febrer de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.