Per als socialistes, cada dia que passa sense suport, posa en risc la supervivència de moltes activitats i dels llocs de treball.

El 1r secretari dels socialistes, FranCisco Romero, assegura que l’obligació de tancament dels establiments ha d’anar acompanyada de mesures de compensació que impedeixin l’afectació de l’economia local i el tancament definitiu d’alguns establiments.

Els socialistes de Vilafranca volen mostrar el seu suport al sector de la restauració, que veu afectada la seva activitat pel tancament dels establiments durant 15 dies com a mesura presa per la Generalitat contra el Covid19. Aquesta norma ha estat aplicada de forma general i sense segmentar ni tenir en compte la realitat territorial. Els socialistes consideren que és necessari que el Govern de la Generalitat acompanyi la normativa d’ajudes urgents al sector. En aquest sentit el 1r secretari del PSC de Vilafranca, FranCisco Romero, assegurava que “els restauradors han hagut de tancar sense tenir informació de mesures concretes pel que fa a ajuts i compensacions i la quantitat anunciada per a portar-les a terme és del tot insuficient. Hem de tenir en compte que aquesta situació està afectant de manera alarmant l’economia local i amenaçant la supervivència de molts llocs de treball que han estat un exemple d’acompliment de les recomanacions contra el COVID als seus establiments”.

Els socialistes demanen a més, que la partida pressupostària per aquestes ajudes sigui ja “real i efectiva” i que a més sigui dels fons de rescat, aprovats per aquests tipus de situacions, directament vinculades a poder pagar lloguer de locals, sous del personal contractat per tal d’evitar tancaments de negocis i empreses relacionades en aquests sectors.

Finalment els socialistes donen total suport a treballadors i treballadores, i empresaris d’aquest sector, que ja va quedar molt afectat el passat mes de març amb el tancament de l’activitat al llarg de més de dos mesos, i que ara, amb aquestes noves mesures tornen a veure com han d’abaixar persianes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.