El manifest també té una mirada local on s’apunta a que cal revertir els efectes negatius que ha tingut la fusió dels Consorcis Sanitaris de l’Alt Penedès i del Garraf i recuperar els serveis que s’han deixat de donar a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, perquè torni a ser un hospital fort de referència a la comarca

El 1r Secretari del PSC de Vilafranca, FranCisco Romero, acompanyat per membres de l’Executiva i del Grup Municipal Socialista ha presentat el manifest que han redactat en defensa de la Sanitat Pública. La intenció d’aquest document és sumar el màxim de suports de totes les ideologies i partits polítics, per poder arribar a l’acord que, governi qui governi, mai més es torni a retallar la sanitat pública. Romero ha manifestat la necessitat que aquesta demanda quedi formalitzada a la Constitució Espanyola i a l’Estatut d’Autonomia, perquè el seu blindatge sigui efectiu.

El manifest recorda les principals retallades que ha patit la sanitat, sobretot a partir de l’any 2010, els socialistes denuncien que “argumentant que eren mesures per a racionalitzar la despesa, el que es va anar fent és canviar de model.” En aquest sentit Romero subratllava que “volem una sanitat pública que és la que garanteix la igualtat entre ciutadans. Aquest és un tema de prioritats, no econòmic i això ho sabem bé des del municipalisme, per això no retallem en serveis públics, perquè la nostra prioritat és mantenir-los i potenciar-los en els moments que són necessaris”. Romero apuntava a com la crisi del Covid19 ha posat de manifest “com els professionals sanitaris estan en precari, com els que estan salvant vides, són els que menys guanyen professionalment, com fa més de 10 anys que no es consoliden els equips de treball i les grans mancances en infraestructures. L’únic beneficiari en tot aquest sistema de retallades que hem estat patint és la sanitat privada”.

El manifest també té una mirada local on s’apunta que cal revertir els efectes negatius que ha tingut la fusió dels Consorcis Sanitaris de l’Alt Penedès i del Garraf i recuperar els serveis que s’han deixat de donar a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, perquè torni a ser un hospital de referència a la comarca. FranCisco Romero destacava que “la fusió del Consorci també es va voler explicar com una mesura necessària per tal d’assegurar serveis i racionalitzar la despesa, però ens trobem que no hem anat a més, si no que hi ha hagut retallades. Pensem que cal revertir la situació i tornar a la situació anterior, amb un hospital fort. Tenim el laboratori i el nostre centre està menys endeutat que els d’altres zones, l’hospital ha de ser referència a la comarca, ampliar professionals i equips i reduir llistes d’espera”.

El manifest estarà disponible en un període de 2 mesos per a fer-hi propostes i aportacions i sumar-hi el màxim d’adhesions. Un cop tancat aquest procés a finals de setembre, es farà la presentació oficial i es treballarà perquè aquest tema estigui a l’agenda. El manifest es farà extensiu a altres municipis que ja han mostrat el seu interès en sumar-se a la proposta vilafranquina. Finalment el document es farà arribar a tots els Grups Parlamentaris, a la Presidència del Govern de la Generalitat i del Govern Espanyol.

FranCisco Romero ha agraÏt a l’Acadèmia Tastavins i als Administradors de la Festa Major que finalment hagin cancel·lat el Vijazz i la Festa Major “ens sap molt greu que no es pugui celebrar el cicle festiu, però malauradament hi ha temes que no controlem, el virus està entre nosaltres i cal la màxima prudència per a preveure que no tinguem rebrots, pensant sobretot que aviat ha de començar el cicle escolar i no ens podem permetre fer un pas enrere”.

Vilafranca del Penedès  14 de juliol de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.