Aquestes propostes representarien 5 milions d’euros per a ampliar el Pla d’Intervenció Integral de Vilafranca i duplicar els plans d’ocupació per a joves

Els socialistes de Vilafranca han explicat en roda de premsa quines són les propostes que fan al proper govern de la Generalitat.

El líder del PSC de Vilafranca, FranCisco Romero, ha subratllat que la prioritat és la Sanitat Pública, per això s’ha demanat que es reverteixin les retallades que s’han fet a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès en aquests darrers anys. Com a proposta concreta s’ha demanat el compromís que l’Hospital compti amb un pressupost addicional d’1 milió d’euros en dos anys per al reforç dels equips professionals. Aquest pressupost seria a part del pressupost d’inversió i assumit  en els exercicis 2021 i 2022. Romero puntualitzava que amb “tots els anys de retallades, l’Hospital ha quedat en una situació de feblesa i és gràcies als professionals que es pot fer front a la situació que hi ha. Pensem que és un pressupost assumible i ara és el moment d’exigir als polítics que estaran al capdavant que posin com a prioritat a la Sanitat i tinguin en compte la situació de l’Alt Penedès”.

Les altres propostes estan vinculades a accions municipals que l’equip de govern està portant a terme. En aquest sentit s’ha demanat que es recuperi la Llei de Barris, un programa que fa 10 anys es va plantejar per posar al dia els barris de les ciutats i fer front també a situacions de crisi econòmica. El líder socialista recordava que a Vilafranca s’ha posat en marxa el Pla d’Intervenció Integral, un programa inspirat en la Llei de Barris, però que només compta amb finançament municipal. Romero demana que la Generalitat posi 5 milions d’euros a aquest pla, recuperant la Llei de Barris “el finançament de la Generalitat serviria per ampliar,  arribar i transformar més carrers i barris de Vilafranca amb renovació urbana, amb temes de mediambient, en habitatge, amb serveis a les persones, un programa que podria ajudar-nos a sortir de la crisi amb més possibilitats, amb més opcions, perquè així redistribuïm els recursos”. Romero ha assegurat ques’ha fet arribar al candidat Salvador Illa tot el material del programa del Pla d’Intervenció Integral amb l’objectiu que el proper govern de al Generalitat impulsi, recolzi i ampliï projectes com el que tenim a Vilafranca.

Un altre de les propostes que s’ha fet arribar és la de donar suport als joves en la seva entrada al món laboral. Romero assegura que plans com aquest són necessaris perquè els joves puguin començar la seva etapa dins el món professional aprenent i amb una estabilitat que els permeti desenvolupar-se el més ràpid possible. “És difícil d’entendre que una societat que ha invertit en educació per a tota una generació de menors de 35 anys, no els doni oportunitats de fer-se un lloc al mercat laboral. Aquests joves han patit dues crisis i els serveis públics hem d’ajudar amb eines com els programes d’ocupació, perquè puguin portar a la pràctica els coneixements que tenen i puguin encetar la seva carrera professional”. Així Romero demana que la Generalitat cofinanci aquests Plans Ocupacionals, de manera que a Vilafranca es puguin duplicar.En aquests moments hi ha 4 plans actius, els socialistes esperen que amb l’ajuda de la Generalitat es pugui arribar a 8 i es vagin reeditant cada any.

Vilafranca del Penedès,  1 de febrer de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.