El barri del Poble Nou acollirà fins al desembre el projecte “Obrint Camins” que impulsa la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca per combatre la solitud no desitjada de les persones grans. El regidor socialista de Drets Socials, Ramon Zaballa explicava que el projecte vol donar suport emocional a les persones que, pel que sigui, “han trencat vincles amb la família i el seu entorn i es troben soles sense voler-ho. Després del confinament d’aquests mesos, volem donar una nova embranzida i remprendre’l en un altre barri. El Poble Nou ha tingut interès per entomar el projecte i l’estadística ens diu que és un barri amb molta gent gran”Zaballa ha destacat que la continuació del projecte “Obrint Camins” forma part del de pla de xoc social aprovat per l’Ajuntament per lluitar contra els efectes de la COVID-19.

El regidor de Drets Socials també ha fet èmfasi en la tasca important que s’ha fet durant l’estat d’alarma des de la regidora de la Gent Gran i des de les persones voluntàries de la Comissió Municipal pel Benestar de les Persones Grans per contactar amb les persones de més de 80 anys que vivien soles. “Estem ara més preparats per a un hipotètic segon confinament. S’ha pogut crear una xarxa de col.laboradors per donar suport  emocional i atendre la gent gran”, ha explicat Zaballa. Finalment, el regidor també ha presentat el llibret “Petits Consells pera Grans Persones” que recull consells sobre aspectes físics i mentals, activitat, salut emocional, etc. que es repartirà pels casals d’avis, a les persones usuàries dels tallers de memòria i de les activitats físiques als espais lúdics. “L’objectiu és crear xarxa social i que l’edat no sigui un motiu de segregació”, ha declarat Zaballa.

Aquest mateix programa ja ha estat portat a terme al barri de l’Espirall, on es van detectar una trentena de persones soles. S’hi van concretar tallers i sessions de treball per a vuit persones, que van ser les que van completar el programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.