FranCisco Romero: “l’equipament compta amb la màxima eficiència energètica tant pel que fa als consums com a la climatització i la il·luminació natural”.

pavellogamba

El tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ha visitat les obres de construcció del nou pavelló poliesportiu annex al pavelló de la Gamba, a la Zona Esportiva municipal. L’equipament, al qual tan sols li manquen alguns acabats, repassos i proves de funcionament, podria estar finalitzat pel que fa a l’obra civil el proper mes d’agost. Després caldrà equipar-lo interiorment, amb la qual cosa l’entrada en funcionament es preveu per a la propera tardor. El tinent d’alcalde Francisco Romero explicava que l’equipament tindrà una superfície de 3.348m2, dels quals 1.600m2 corresponen a nou espai esportiu, que es pot dividir en 3 pistes reglamentàries per disputar competicions oficials i fins a 6 pistes de gimnàstica rítmica. La pista té unes dimensions de 63×39 metres i una alçada de 9 metres. L’obra ha tingut un pressupost de 3.221.000 euros i van començar fa poc més d’un any. Romero ha fet èmfasi que l’equipament compta “amb la màxima eficiència energètica tant pel que fa als consums com a la climatització i la il·luminació natural”.

El nou pavelló disposa de 4 nous vestidors per a grups, 3 per a àrbitres, 2 per a persones amb diversitat funcional, un espai per a infermeria, 3 espais de magatzem i una graderia amb una capacitat per a unes 300 persones. El nou pavelló es planteja com una extensió del pavelló de la Gamba, de manera que els dos pavellons tindran un únic accés i estan connectats mitjançant distribuïdors. També s’ha hagut de modificar l’escala d’accés a les graderies. El nou pavelló disposa de classificació energètica de classe A, s’ha previst una ventilació natural nord-sud i que la climatització s’hagi d’utilitzar el mínim possible. Així mateix està pensat perquè la il·luminació natural des del sostre eviti reflexos i zones fosques.

La il·luminació led, de baix consum, tindrà fins a 7 enceses diferents per consumir el mínim possible i adaptar-se a l’ús de l’equipament. A nivell acústic, els materials utilitzats absorbeixen el so de manera que no es produeixin reverberacions. L’arquitecte ha destacat que els elements constructius han estat molt econòmics, que l’estructura és tota exterior i que una gran part de la inversió feta es troba en la fonamentació, ja que l’equipament està construït sobre terres argiloses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.