El nou edifici tindrà una superfície aproximada de 2.000 m2, amb una inversió de 3.5 milions d’euros, i les obres començaran el 2019

Imagen1

El regidor socialista, Ramon Zaballa, tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les persones i Promoció Social ha explicat en roda de premsa el projecte d’ampliació del Centre Ricard Fortuny que, a partir del 2020, oferirà 80 places residencials més.

Aquest projecte va ser presentat a la Junta de Govern del Consorci, amb la presència de tots els grups municipals,  òrgan responsable de la seva aprovació definitiva. Segons ha manifestat el socialista, “l’Ajuntament de Vilafranca i el Consorci Sociosanitari de Vilafranca han engegat el nou projecte del centre que, amb la seva ampliació, donarà resposta a una necessitat existent i progressiva: una població cada vegada més envellida i a una manca de recursos en el territori”. És per aquest motiu que s’ha treballat per aconseguir un nou projecte que incrementarà les places residencials a Vilafranca, que beneficiaran a gent gran amb alta dependència i gent gran autònoma.

Ramon Zaballa ha destacat “que des del 2012, i amb aquesta inversió, Vilafranca veurà triplicada la seva oferta de places públiques de residència”.

L’ampliació del centre es faria per la banda del pàrquing, facilitant que el nou edifici construït quedi connectat a l’edifici actual. La superfície aproximada serà de 2.000m2. La inversió prevista és de 3.5 milions d’€, s’hi crearan aproximadament 80 noves places residencials, que sumades a les 111 ja existents en el Centre, oferirà fins a 191 places de residència a la comarca. L’ampliació a 80 places permetrà aprofitar els serveis comuns existents, evitant duplicitats, podent així destinar, majoritàriament, els nous m2 construïts a places de residència. Les obres d’ampliació començaran el 2019, i està prevista la seva obertura l’any 2020.

Amb l’ampliació del centre Ricard Fortuny es crearan nous llocs de treball a la comarca, s’aconseguirà una separació física de l’activitat de la residència de l’activitat sociosanitària, sense perdre les sinergies de tenir les dues activitats comunicades; es crearan espais més adequats per els residents; s’inclourà la construcció d’un pàrquing soterrani, permetent així convertir les places d’aparcament restants en una zona enjardinada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.