La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, acompanyada per la cap del servei d’Igualtat, Eva MillasRosemay Chehab, en nom del Casal Societat La Principal, i Roser Vallverdú, representant de Covides, ha presentat aquest migdia els actes del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, a Vilafranca. El programa recull 18 activitats que tindran lloc entre el 2 i el 21 de març. “L’objectiu és sobretot sensibilitzar. Hi ha un camí fet però ens cal treballar més perquè encara hi ha moltes desigualtats entre dones i homes, sobretot en el món laboral però també en d’altres”, afirmava Arroyo. La regidora destacava la implicació cada vegada de més entitats, “organitzant o col.laborant en els actes i el desig d’arribar a diferents tipus de públic”.

Del conjunt d’actes destaca el dia 7 de març, a les 19h, a la plaça de la Vila, la performance-espectacle “Harta”, a càrrec de Dona Cançó, que vol sensibilitzar sobre les desigualtats; el mateix dia, de 18 a 21h a la seu de Covides a la rambla de Nostra Senyora, 45, tindrà lloc la conferència organitzada per la Comissió de Dones de Covides “Reptes de l’agricultura des d’una perspectiva feminista”, amb inscripcions; el mateix dia 8, hi haurà el tradicional acte d’Homenatge Carme Alomà, que organitzen els Xicots de Vilafranca al seu local social de Cal Noi Noi, en què enguany s’homenatjarà Elisabeth Olmos, una persona gran que sempre ha treballat en temes de voluntariat per a la gent gran i en el qual hi haurà una conferència de Francesc Sàez, tècnic de Gent Gran de l’Ajuntament; l’acte institucional del 8M a Vilafranca serà el 9 de març, a les 19h, a l’Escorxador, amb la xerrada de Magaly Castillo, nicaragüenca, exiliada per amenaces de mort al seu país pel fet de formar part de moviment de dones joves feministes; el dia 11, a les 19h, a la biblioteca Torras i Bages, hi haurà el lliurament de premis del Concurs de Calendaris que organitza el Servei d’Igualtat.

Pel que fa al Sopar de les Dones previst pel divendres 13 de març al saló del Casal, ja hi ha 230 tiquets venuts i tan sols en resten 34 per vendre. Estan previstos sortejos i acabar amb música en viu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.