IMG-20191204-WA0003.jpg

Vilafranca ha rebut 20.000 euros d’Ecovidrio pel reciclatge d’un total de 1.077.000 tones d’envasos de vidre durant el 2018, el que ha suposat que cada vilafranquí va reciclar uns 27 quilos de mitjana d’aquest material

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, ha col·laborat econòmicament en la rehabilitació i ampliació de centre d’acollida Abraham, que Càritas Diocesana té a Vilafranca gràcies al conveni existent amb l’Ajuntament de Vilafranca. Aquesta aportació és resultat de la competició “Contenidor d’Or”. Vilafranca va ser la guanyadora de la campanya, desenvolupada entre els mesos de novembre de 2017 i abril de 2018, que tenia l’objectiu de mobilitzar la ciutadania pel reciclatge d’envasos de vidre entre dotze municipis catalans per superar els seus resultats. Amb el reciclatge d’un total de 1.077.000 tones d’envasos de vidre, Vilafranca va ser-ne la guanyadora. Aquesta xifra ha suposat que cada vilafranquí n’hagi reciclat uns 27 quilos de mitjana. Des del consistori es va apostar des del principi per aquest projecte social, en el cas que el municipi resultés vencedor.

El centre d’acollida Abraham de Vilafranca és un equipament gestionat per Càritas que, amb 10 places disponibles, presta servei a homes transeünts o sense llar. El projecte de remodelació, dut a terme gràcies a l’Ajuntament de Vilafranca, Càritas i a l’aportació d’Ecovidrio, ha permès condicionar els espais a les necessitats actuals. S’han reformat les habitacions, la cuina o els banys, i s’ha ampliat amb 78m2 l’equipament, amb un nou menjador i espai de dutxes a la planta baixa, obert a persones que necessitin el servei, encara que no resideixin en el centre. Després de la intervenció, l’espai disponible és de 207m2. El projecte ha representat una inversió d’uns 135.000 €.

Dimarts va tenir lloc l’acte simbòlic de lliurament del xec per valor de 20.000 € que Ecovidrio ha aportat al projecte, amb la presència del tinent d’alcalde de Serveis a les persones i Promoció Social de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, del representant de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Ramon Carbonell, i d’Iván Costa, tècnic de gerència de zona d’Ecovidrio. Ramon Zaballa es va mostrar molt agraït “tant a l’empresa com als vilafranquins i vilafranquines per haver fet possible aquesta millora. Ha estat gràcies a l’esforç i la conscienciació de la ciutadania que hem pogut aconseguir aquest premi. Les millores a l’alberg són de molta qualitat i jo diria que l’han fet únic a la diòcesi. Els propis usuaris ens han fet saber que s’hi troben molt acollits”Per la seva banda, des d’Ecovidiro, Iván Costa assegurava que l’empresa “té ànima i per això ens vinculem amb projectes socials. En aquest cas vam posar el repte d’augmentar el reciclatge de vidre i la resposta a Vilafranca va ser molt bona i de fet els increments s’han mantingut”. Des de Càritas, Ramon Carbonell apuntava que la col·laboració de l’empresa privada “és un bon exemple i molt necessari des de la potència que té el sector empresarial”Carbonell afegia que les millores han permès també tenir disponible una xarxa wifi i dos ordinadors per als usuaris del centre que “els permeti des de la cerca de feina a demanar hora al metge, o simplement comunicar-se amb les seves amistats i familiar perquè també tenen dret a estar connectats”

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors i és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.