Inici imminent de les obres del nou carril bici per a vianants i bicicletes cap a Santa Margarida i els Monjos

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest matí tres iniciatives relacionades amb la mobilitat sostenible i l’estalvi energètic. El tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ha visitat les fotolineres  situades a l’aparcament del Centre Àgora que disposen de punts de càrrega de vehicles elèctrics, s’ha exposat també el projecte d’obres de millora i d’eficiència energètica a l’edifici del Centre Àgora i s’ha explicat  també la previsió de calendari d’obres del nou carril bici que ha d’unir Vilafranca amb el terme de Santa Margarida i els Monjos a través dels diversos polígons industrials.

A l’aparcament del edifici Àgora s’han instal·lat 2 fotolineres que consten de marquesines per a 12 places cobertes d’aparcament, un sistema de carregadors de vehicles elèctrics format per 7 carregadors de 7,4KW de potència cadascun i un sistema de producció d’energia fotovoltaica a la coberta de les fotolineres format per 90 plaques de 335Wpic cadascuna, amb una potència total de 30,15KWpic. Aquestes plaques fotovoltaiques tenen una producció estimada útil anual de 34.190KWh i permeten un estalvi econòmic anual de 4.480€ i  una reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera d’unes 14 tones. Francisco Romero ha refermat el compromís de l’equip de govern “amb l’aprofitament  que les energies alternatives per evitar haver de recórrer a combustibles fòssils i estalviar emissions de CO2 a l’atmosfera”.

A més, l’energia elèctrica generada s’utilitza tant per al consum del Centre Àgora (climatització, instal·lacions informàtiques, il·luminació,…) com per als diferents carregadors de vehicles elèctrics instal·lats. La instal·lació disposa d’un sistema de telegestió i monitoratge que permet tenir un control a distància i a través de la pantalla instal·lada a la recepció del edifici.

El pressupost de la instal·lació ha estat d’uns 117.600 euros. L’obra està acabada i es preveu l’entrada en funcionament de forma imminent tan aviat com la instal·lació estigui legalitzada.

Carril Bici

D’altra banda, Francisco Romero també ha anunciat l’inici imminent de les obres del nou carril bici per a vianants i bicicletes que ha d’enllaçar, al llarg de l’avinguda de Tarragona, des de la rotonda amb l’avinguda del Vendrell fins a la depuradora d’aigües residuals, al límit del terme municipal amb Santa Margarida i els Monjos. El recorregut, amb una longitud total de 2,4 Km, comunicarà el nucli urbà amb diversos polígons industrials com el de l’av. Tarragona, Clot de Moja, Estació de Mercaderies, Domenys I i Domenys II.

Amb un pressupost global de 1.640.000 euros, el projecte s’ha dividit en dos trams. El primer tram, amb un pressupost d’1.250.000 euros, compta amb una subvenció del 73% del pla de polígons de la Diputació de Barcelona. Les obres s’iniciaran en breu i es preveu que finalitzin a finals de setembre.

El segon tram té un pressupost de 390.000 euros que està finançant amb un 30% pels fons europeus FEDER. Les obres s’iniciaran al llarg del segon trimestre d’aquest any i tenen una durada de 6 mesos. A final d’any es preveu que el carril bici estigui  en servei.

El projecte contempla superar amb seguretat les dues vies d’altes capacitats existents, la variant de la N-340 i l’autopista AP7. En el primer cas s’aprofitarà el túnel existent al c/ Calafell i el segon cas es farà un túnel soterrat a la rotonda de sortida de l’autopista a l’alçada de la depuradora. El carril bici, que serà bidireccional, disposarà d’enllumenat amb tecnologia LED.

El regidor Francisco Romero afirmat que aquests projectes marquen una línia de “prioritat inequívoca de l’equip de govern d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS i en la línia del procés de millora contínua que implica la certificació Biosphere”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.