Romero: “Aquest projecte ajudarà a integrar especialment el centre històric amb el Molí d’en Rovira i la Girada dins del Pla d’Intervenció Integral, PIICC, i alhora, posarà en valor el conjunt de naus que són protagonistes del c/Comerç. Aquesta actuació serà complementada per la millora de l’estació de Rodalies-Renfe, adjudicades per aquest ens, i que en breu també començaran”

El proper dimarts 2 de novembre començaran els treballs de nova urbanització del carrer del Comerç, un projecte que s’inclou dins el Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç-PIICC. L’àmbit d’actuació del projecte abasta tot el vial del c/ Comerç, des de l’avinguda de Barcelona fins a l’avinguda de Vilanova, i inclou una part de la llosa del cobriment del ferrocarril. Les actuacions previstes suposen una continuació d’intervencions realitzades en fases anteriors de la urbanització de la llosa i d’espais adjacents, com el passeig Rafael Soler, a la plaça Creu de Santa Digna i al carrer Papiol, i que donen un sentit unitari a tot el projecte d’urbanització de la cobertura de la via del ferrocarril.

El projecte preveu reurbanitzar de forma integral un total de 8.122 m2 corresponents a l’actual carrer Comerç i a una part de la llosa de cobertura del ferrocarril. També s’ampliarà i enjardinarà  la vialitat destinada a vianants i bicicletes, pacificant el trànsit rodat i creant dos petits espais públics enjardinats en els dos extrems del carrer Comerç. El nou espai públic resultant serà més sostenible, eficient energèticament, adaptat i igualitari.

El pressupost d’adjudicació és de 1.750.611,12€ que inclou també la renovació de la xarxa de clavegueram per valor de 742.483,93€. Els treballs tenen una durada prevista de 10 mesos.

Execució per fases

L’obra del c/ Comerç s’executarà en diverses fases. Així, durant aquesta setmana hi haurà una implantació logística prèvia que afectarà l’aparcament sobre llosa tocant a l’avinguda de Vilanova i la plaça Creu de Santa Digna, on s’hi instal.laran tots els materials i maquinària que s’utilitzaran d’obra i les casetes logístiques de l’empresa constructora.

La primera fase pròpiament d’obres començarà dimarts 2 de novembre, des de l’avinguda de Vilanova fins al carrer Cortina, afectant el trànsit rodat, però garantint l’accés dels veïnatA partir del 15 de novembre s’iniciarà la fase 2, des de el carrer Cortina fins al carrer Magarola.

Amb motiu de les obres, el mateix carrer Comerç i els carrers Mare Ràfols, Dr. Pasteur, Cortina i Magarola a l’alçada del c/ Comerç quedaran tallats. Els vehicles que tinguin accés al pàrquing privat de l’edifici existent a la plaça de Vilanova hauran d’accedir-hi i sortir obligatòriament per l’avinguda de Vilanova.

El desenvolupament de les  fases posteriors dependrà del ritme d’obra i s’informarà puntualment.

Pel regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, aquest projecte ajudarà a “integrar especialment el centre històric amb els barris del Molí d’en Rovira i la Girada dins del Pla d’Intervenció Integral, PIICC, i alhora, posarà en valor el conjunt de naus que són protagonistes del c/Comerç. Aquesta actuació serà complementada per la millora de l’estació de Rodalies-Renfe, adjudicades per aquest ens, i que en breu també començaran”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.