El 1r tram del nou carril bici que comunica el nucli urbà amb els polígons de l’avinguda de Tarragona en direcció a Santa Margarida i els Monjos s’obrirà el 18 d’octubre

Proposta del itinerari a les Cabanyes.

El regidor socialista d’Urbanisme, Francisco Romero, ha anunciat que el proper dilluns 4 d’octubre està previst que comencin les obres per allargar fins al nucli urbà de les Cabanyes l’actual itinerari per a vianants que arriba fins al camí d’accés a les muntanyes de Sant Jaume i Sant Pau. El primer tram es va construir l’any 2017.

Francisco Romero explicava que es tracta d’una obra “molt desitjada”, però que no ha estat senzill de gestionar donat que “s’han hagut d’expropiar terrenys i afectar una carretera molt transitada que és d’una altra administració i dos termes municipals diferents”.

El regidor exposava que el nou itinerari continuarà paral·lel a la carretera BV-2127 seguint el marge esquerre, fins a la rotonda d’accés al nucli de Les Cabanyes, amb una longitud aproximada de 670 metres. L’actuació consistirà en la construcció d’un itinerari de vianants de 2,00m d’amplada lliure amb les mateixes característiques que l’actual i que comptarà amb una zona de descans.

Està previst també implantar en tot el tram, des de Vilafranca fins a les Cabanyes, un barrera de contenció mixta de fusta-acer entre la calçada i l’itinerari per tal de segregar els fluxos, així com balises lluminoses tipus led per marcar el itinerari.

El nou tram té un pressupost de 510.028,32 euros finançats en gran part de la Diputació de Barcelona amb 379.979,79 euros (un 74%), 96.601,61 euros van a càrrec de l’Ajuntament de Vilafranca (19%) i 36.446,92 euros de l’Ajuntament de les Cabanyes (7%).

Es preveu que les obres s’allarguin uns 5 mesos i en principi no està previst que calgui tallar el trànsit de la carretera en cap moment, si bé en moments puntuals és possible que s’hagi de donar pas alternatiu en els trams d’obra on intervingui maquinària i hi pugui haver afectació a la calçada.

El carril bici cap als polígons, en la recta final

El regidor ha aprofitat per donar a conèixer que aquesta setmana estaran pràcticament finalitzades les obres del nou carril bici que comunica el nucli urbà amb els polígons de l’avinguda de Tarragona en direcció a Santa Margarida i els MonjosFrancisco Romero ha apuntat que l’Ajuntament farà una recepció parcial del tram 1-3 que va del nucli urbà fins a l’Hotel Air Penedès, i la previsió és que, després de la instal·lació de la senyalització vertical en les properes setmanes, es pugui obrir a l’ús públic dilluns 18 d’octubre. “Sabem que hi ha moltes ganes de fer-ne ús i la voluntat és obrir-lo tan aviat com es pugui”, afirmava.

Finalment, els regidors han fet saber que ja s’ha obtingut el permís de Carreteres de l’Estat per executar el pas per la rotonda d’accés a l’Autopista A-7 previst en el tram 4 del carril bici, que arriba fins al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos. Un cop modificat el projecte, es podran reprendre les obres d’aquest darrer tram del carril bici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.