Miquel Medialdea: “Des de l’ajuntament volem reconèixer i impulsar el valor i el treball del voluntariat en el si de les entitats, per la gran contribució que té en el benestar dels vilafranquins i vilafranquines”

El 1985, Nacions Unides va declarar el 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat per Desenvolupament Econòmic i Social. A partir d’aquest any, el 5 de desembre és el dia que es reconeix i dóna visibilitat a l’acció voluntària que duen a terme moltes persones i entitats d’arreu del món.

A Vilafranca són moltes les persones que lliure i solidàriament realitzen tasques de voluntariat dins les entitats sense ànim de lucre (associacions, fundacions…) totes amb un objectiu comú, transformar la societat per fer-la més acollidora i justa. Les motivacions són molt diverses i els àmbits on es pot realitzar el voluntariat, també; social, internacional, medi ambient, cultura, esport, entre d’altres.

El voluntariat és la base perquè aquestes entitats diverses puguin desenvolupar les seves activitats i atendre als diferents col.lectius als qui s’adrecen. Entitats que enforteixen el teixit social de la nostra Vila i contribueixen a un major benestar dels nostres conciutadans. Miquel Medialdea, regidor de Participació i Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca ha volgut destacar que “des de l’ajuntament volem reconèixer i impulsar el valor i el treball del voluntariat en el si de les entitats, per la gran contribució que té en el benestar dels vilafranquins i vilafranquines” i ha afegit que “en una societat on cada dia és tendeix cap a un major individualisme, és important recolzar valors com el servei desinteressat cap als altres que practiquen diàriament multitud de voluntaris i voluntàries”.

El Dia Internacional del Voluntariat reafirma i recorda a tothom que la construcció d’un món millor passa per poder oferir i dedicar temps als altres. Per ser solidaris i solidàries,persones compromeses a una causa. Aquesta commemoració  també és un bon moment per animar a que cada dia siguin més les persones que formin part del voluntariat.

Des de l’Oficina Municipal del Voluntariat, conjuntament amb la Mesa d’Entitats amb Voluntariat (MEV), per commemorar el Dia Internacional del  Voluntariat a Vilafranca, ha realitzat el programa Voluntaris, que s’emetrà per Penedès Televisió. Voluntaris és un documental precedit d’una breu tertúlia amb els seus protagonistes per tal de donar a conèixer i compartir una mica més el dia a dia del voluntariat, explicat pels seus propis protagonistes, voluntaris i voluntàries de les entitats de Vilafranca.

La retransmissió del programa especial Voluntaris pel dia Internacional del Voluntariat es podrà veure avui dilluns 5 a les 11h. “Confiem que animi a més vilafranquins i vilafranquines a sumar-se al voluntariat” ha afegit el regidor Medialdea. Posteriorment també es podrà veure online a rtvvilafranca.cat dins l’apartat “A la carta”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.