La llei de barris és un exemple més i podem assegurar que l’Espirall tindrà la rehabilitació dels espais de la plaça Doctor Bonet i l’equipament per a  Joves a la Pelegrina

DSCF0069

A les portes del període d’estiu, el PSC ha volgut fer una valoració de com s’està desenvolupant el pla d’inversions acordat en el marc de l’acord de govern municipal. En aquest sentit també s’han comentat els temes d’actualitat municipal. En un context de crisi i manca de cofinançament per part de les altres administracions, el PSC ha insistit en la importància de fer un acord de govern que doni estabilitat i que permeti mantenir l’Ajuntament en una situació sanejada per poder afrontar els reptes municipals. El portaveu socialista i Primer Tinent d’Alcalde, FranCisco Romero, ha volgut destacar que la prioritat absoluta “és generar noves oportunitats laborals i sortir d’aquesta crisi sense més desigualtats i en aquest sentit, el pla d’inversions és el que ens pot permetre avançar en aquest camí”. Inversions com tots els programes de rehabilitació d’habitatges, d’economia verda i energies renovables, l’ampliació del Vinseum i Casa de la Festa Major, la urbanització del cobriment de les vies, etc… són projectes que ja estan assegurats i també altres que depenen del planejament, com el carrer Comerç o el PAU18 de les Clotes.

Un exemple d’aquesta situació és la Llei de Barris explicava Romero “un programa treballat pel conjunt de veïns i veïnes i que vam impulsar decididament els socialistes. Ara estem arribant al final i la Generalitat ja ens ha dit que abaixa la persiana a finals d’any”. En aquest sentit l’Ajuntament té sense compromís un cofinançament de més de 2M€ i per tant, aplicarà els recursos que ja disposa per fer la rehabilitació dels espais de la plaça Dr. Bonet i Pelegrina i “esperem un dia cobrar els diners, que ara per ara no hi ha cap garantia que arribin”. Si algun dia es torna a apujar la persiana de la Llei de Barris “ja treballarem per fer noves actuacions. Recordem que ja vam plantejar una Llei de Barris a Sant Julià” afegia Romero. Respecte a el debat que s’ha suscitat sobre això, cal dir que amb els diners que són de tots els vilafranquins i vilafranquines, es faran les rehabilitacions per fer l’Equipament per a Joves i posar al dia el centre cívic de la plaça Dr Bonet. En aquest punt cal dir que no es planteja fer un edifici nou de més de 2000m2 i 3M€ per la raó que ja s’ha comentat. Segons Romero “ni tenim els diners, ni estem en el mateix context que el 2006. Sempre es poden plantejar els temes per fases, com històricament s’ha fet amb el Complex Aquàtic, el Vinseum, etc. Sempre tocant de peus a terra”. La Llei de Barris és un projecte que ens hem sentit molt nostre. I en aquest sentit, no volem que cap partit posi soroll a un treball col·laboratiu modèlic entre veïns i veïnes, i per això el primer dimarts de cada mes, el Grup Municipal Socialista estarà de 19 a 21h a una sala de la plaça Doctor Bonet, per atendre els dubtes i qüestions dels veïns, en aquesta fase final. “Tancarem junts una història que vam començar junts” assegura Romero “i aquest plantejament el farem en tots els projectes municipals que calgui”.

El projecte que s’està treballant per al Centre Cívic, compta amb diferents espais distribuïts en dos edificis: un que l’ocuparà la Casa Petita de 100m2, l’ampliació del Centre Obert que disposarà de més de 200m2 (dos espais socio-educatius amb contingut propi)  i  la millora i ampliació dels espais destinats a les entitats. Concretament hi haurà un espai de gairebé 100m2 destinats a les associacions del barri. En el segon edifici s’hi destinarà una sala d’actes de 114m2 i l’espai per a l’AV Espirall que s’ampliarà. En total el Centre Cívic de la plaça Doctor Bonet ocuparà 615m2.  Ara pels socialistes és important continuar invertint en la resta de barris de Vilafranca “perquè no quedin enrere en l’evolució de la vila i assegurar-ne el pla d’inversions total”. En concret el PSC apunta a la necessitat de finalitzar la cobertura i urbanització de la via, unes obres que afecten els barris del Poble Nou, la Girada, la Barceloneta i el Molí d’en Rovira i a tota Vilafranca en general.

Pel que fa a les Clotes, els socialistes han avançat el projecte que transformarà l’espai de darrere l’antiga discoteca “Drac”. Així començarà a desenvolupar-se el Pla de Millora Urbana, amb un procés de reparcel·lació i urbanització que aportarà al barri uns 60 habitatges nous i 1000m2 en planta baixa per serveis nous al barri.  Per a Sant Julià, el PSC té molt en compte les necessitats de millora de l’escola Baltà Elies i la rehabilitació d’habitatges del c/Sant Pere i Balmes.

Continuant pels barris, ja s’ha presentat el projecte que afectarà el Centre de la Vila amb l’ampliació i reforma de la Casa de la Festa Major, una obra que reforça el centre històric de la ciutat i la posarà a primera línia en l’espai destinat a la cultura popular a Catalunya. Al Centre també cal tenir en compte la continuïtat de l’ampliació del Vinseum.

Els projectes de rehabilitació de pisos amb finalitat social continuen i s’ampliaran amb reformes a l’interior d’habitatges per tal de complementar el programa d’instal·lació d’ascensors: millorant l’eficiència energètica amb aïllaments i la seguretat de les instal·lacions elèctriques i de gas, entre d’altres actuacions.

Un altre de les obsessions dels socialistes és crear ocupació i que els que la tenen, no la perdin. Per això els programes d’ocupació centraran les prioritats de les inversions a Vilafranca.

Per acabar, els socialistes volem deixar ben clar que es fa l’Espai de Joves i el Centre Cívic, en un format d’acord al context social i econòmic actual i que també es continua amb el finançament de les inversions previstes a tota Vilafranca.

 

Vilafranca del Penedès, 11 de juliol  de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.