Miquel Medialdea: “Les escenes fresques tindran varietat d’estils i combinaran artistes professionals amb artistes joves locals, donant oportunitats al talent jove de casa nostra amb un bon nivell i que no té ocasió d’entrar en les programacions”

L’espai jove La Nau posa en marxa per tercer any consecutiu les Escenes Fresques, un cicle d’espectacles d’artistes emergents, de petit format i de qualitat, que tots els dimecres durant tot el juliol i primera quinzena d’agost es desenvoluparà al patí exterior de La Nau. La proposta cultural va destinada especialment per als i les joves a partir dels 18 anys.

La presentació del cicle va anar a càrrec del regidor socialista de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat per Dídac Inglès, dinamitzador de La Nau, i dos joves, Nil Coral i Laia Bárboles, que participen en algun espectacle de les sessions de les Escenes Fresques. El regidor explicava que el format havia funcionat molt bé els altres anys, amb “varietat d’estils i combinant artistes professionals amb artistes joves locals, donant oportunitats al talent jove de casa nostra amb un bon nivell i que no té ocasió d’entrar en les programacions”. El regidor remarcava que les Escenes Fresques són activitats gratuïtes però que requereixen inscripció prèvia a través del web joventut.vilafranca.cat“Volem aportar esperança, llum i diversió a la gent jove de Vilafranca, després d’uns mesos complicats per a tothom, també per als joves” ha comentat Medialdea.

Espectacles variats i talent juvenil

Els actes previstos són: concerts en acústic, teatre, circ i acrobàcies, monòlegs i dansa. Les activitats s’han pensat per atendre la diversitat d’interessos i gustos juvenils,  apostant així per una programació eclèctica amb espectacles de diferents disciplines on també es podrà gaudir d’espectacles amb artistes de primer nivell.

Una any més, les actuacions també s’emetran en streaming per les xarxes socials del servei de Joventut per tal d’amplificar la proposta que mantindrà l’aforament reduït i controlat.

Enguany destaca especialment la presència juvenil dalt l’escenari. S’ha procurat fer una programació protagonitzada per artistes joves, tant joves artistes emergents com és la Queralt Lahoz, una artista de primer nivell de l’escena musical catalana, com joves talents km0, entre els quals destaquen artistes com Nil Coral Mallofré, vilafranquí, que va formar-se a ESAD EÒLIA de Barcelona en les modalitats d’Interpretació, Dramatúrgia, Direcció, Cos, Coreografia, Dansa i Moviment. En el seu espectacle presentarà una peça d’un solo de dansa contemporània i neoclàssica dissenyada principalment per a públic a tres bandes, tot i la fàcil adaptació a les diferents opcions de col·locació del públic assistent. Fins i tot des de les pantalles. Actuarà el 28 de juliol.

També va ser present a la presentació del cicle, Laia Bárboles, cantant  de La Nau Band, un projecte sorgit de La Nau Virtual durant l’època de confinament, que va ser un èxit. Un dels subprojectes de La Nau Virtual van ser els “Joves Talents” que consistia en actuacions de joves de curta durada per mitjà de les xarxes (instagram, youtube…). Des de La Nau s’ha aconseguit reunir alguns d’aquests talents i teixir l’aliança per fer un projecte en comú: La Nau Band, que actuarà l’11 d’agost.

A causa de la pandèmia, l’aforament màxim del pati de La Nau, serà de 50 persones i s’hauran de complir totes les mesures de seguretat, control d’accés, higiene i distància social.

El primer espectacle serà dimecres 7 de juliol i el darrer dimecres 11 d’agost. Totes les sessions seran de les  19.30h a les 22.30h al pati exterior de La Nau. La reserva de les invitacions i per a més informació dels diversos espectacles cal consultar el web joventut.vilafranca.cat. També es poden fer consultes per correu electrònic a lanau@vilafranca.org o per whatsapp al 636 93 54 66.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.