1.175 joves participen en una enquesta sobre el nou equipament i valoren amb un 7,7 de puntuació el projecte

 

El regidor socialista de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, acompanyat pels tècnics del servei, Ruben Calvo i Núria Albornà, han presentat aquest matí els resultats de l’enquesta realitzada entre el juny de 2017 i el febrer de 2018 entre els joves de Vilafranca al voltant del nou espai per a joves que s’està acabant de construir a l’edifici de l’antic mercat de la Pelegrina.

El regidor ha explicat que l’equipament està a punt de ser lliurat a l’Ajuntament per part de l’empresa constructora que ha fet les obres. “És un bon projecte. Quan estigui perfectament acabat, tocarà equipar-lo i moblar-lo. Mai abans el Servei de Joventut havia gestionat un projecte d’aquesta envergadura però estem complint els terminis que ens havíem fixat”, ha afirmat Medialdea. El regidor ha remarcat que, paral·lelament al seguiment de l’obra, s’ha estat treballant en l’equipament interior i en una possible programació d’activitats. “Per això hem fet esforços per aproximar-nos als joves perquè serà un espai per a aquest col·lectiu”, ha destacat Medialdea. Així, a banda de la difusió per xarxes socials, una exposició ha estat itinerant per diferents centres educatius per rebre el feedback dels joves sobretot de la franja entre els 14 i els 18 anys, als quals es convidava a emplenar una enquesta sobre el projecte.

L’enquesta va recollir l’opinió de 1.175 joves. D’aquests, la gran majoria (1.047) tenen entre 14 i 17 anys, estudiants de segon cicle d’ESO i batxillerat. La puntuació mitjana rebuda és de 7,7 i un 55% de les persones enquestades ho valoren amb puntuacions entre 8 i 10. Es valora molt positivament la idea d’un nou equipament específicament per a joves i els usos previstos.

En relació a la pregunta Per què creus que servirà?, la resposta més votada va ser tenir un espai on poder relacionar-se i conèixer altres joves. Pel que fa a la programació d’activitats, les propostes dels joves són molt extenses i variades.

Finalment, pel que fa a la gestió de la programació, més de la meitat dels joves els agradaria que les activitats les programés el Servei de Joventut conjuntament amb els joves, fet que ens constata de nou les ganes del col·lectiu jove per implicar-se en el projecte. És un argument més per seguir treballant la participació juvenil com a eix vertebrador del projecte. 85 joves han expressat el seu desig a participar activament en les properes fases del procés participatiu i 239 joves diuen que volen continuar estant informats sobre l’avenç del projecte.

Per acostar-se al col·lectiu de joves entre 18 i 30 anys, darrerament l’exposició ha estat a les sales d’estudi municipals i properament arribarà al Complex Aquàtic i a l’Escorxador.

El regidor de Joventut ha explicat que la campanya per donar a conèixer el projecte continuarà properament amb un procés participatiu per escollir el nom que identifiqui el nou equipament i que es començarà a treballar tot el tema de la programació. “Treballem amb la perspectiva de posar-lo en servei al setembre però volem ja portar-hi activitats del Jovestiu al mes de juliol. Veurem si per calendari és possible. Serà una primera prova i podrem valorar. Al setembre esperem obrir amb activitat i programació a ple rendiment”, ha afirmat Miquel Medialdea.

Notícia Penedès TV

Notícia El Cargol

Notícia La Fura

Notícia Eix Diari

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.