Els socialistes volen que tots els barris de Vilafranca rebin les inversions necessàries per assegurar la cohesió social.

Plantegen ampliar l’oferta d’habitatge per a joves, finalitzar la urbanització de la cobertura de la via, l’ampliació de la Casa de la Festa Major i del Vinseum i l’aplicació d’una nova llei de barris per a Sant Julià.

PELEGRINAPELEGRINA2

 

El Grup Municipal Socialista s’ha donat cita amb la premsa davant l’antic mercat de la Pelegrina per tal d’explicar l’estat del projecte de construcció del local de joves al barri de l’Espirall. També han aprofitat per explicar les inversions per Vilafranca que són prioritat pels socialistes i que per tant, s’estan treballant per poder-se acabar en aquesta legislatura.

Al juny començaran les obres de l’equipament per a Joves a la Pelegrina.

 El Tinent d’Alcalde de l’àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans i regidor de Planificació, Innovació i Acció territorial, FranCisco Romero, ha explicat que “en les properes setmanes s’aprovarà la licitació de les obres del centre de Joves a la Pelegrina, es farà d’acord al projecte que ha resultat del procés de participació dels joves i esdevindrà un equipament de ciutat”. D’aquesta manera el barri de l’Espirall tindrà un nou equipament que permetrà tenir  6 espais “emblemàtics”:

–  Una sala d’activitat cultural polivalent accessible a la creació juvenil.

– Diferents espais taller tant formatius com artístics.

– Un espai de trobada i relació juvenil.

– Una zona de bucs d’assaig.

– Una zona de despatxos per a la promoció de l’associacionisme i viver de projectes

juvenils.

– Una zona exterior annexa a l’edifici que permeti la programació d’activitats de

petit format de caràcter cultural.

D’aquesta manera el calendari de les obres es fixa amb l’aprovació inicial del projecte el proper 20 de març i l’aprovació definitiva el 20 d’abril. Pel que fa a la licitació de les obres es farà de manera paral·lela a la tramitació del projecte. És previst així, fer l’aprovació inicial de l’expedient de contractació el 3 d’abril i l’adjudicació la primera setmana de juny. Amb aquest calendari la previsió d’inici de les obres serà durant la segona quinzena de juny.

L’equipament per a Joves era una prioritat del programa electoral socialista, que s’ha fet realitat, perquè segons Romero “Vilafranca té una mancança molt important en espais destinats als joves. Així l’espai de la Pelegrina dóna un valor al barri, però està pensat perquè se’n beneficiïn en general tots els joves de Vilafranca. És un projecte de ciutat.”.

Invertirem en tots els barris de Vilafranca per assegurar la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

 En aquest sentit els socialistes han subratllat que “cal assegurar inversions a tots els barris de la ciutat, perquè no es trobin a diferents velocitats per sortir de la crisi”. Per Romero la crisi ha portat la necessitat de canviar la manera de desenvolupar les inversions “ja no té sentit fer inversions genèriques sense un projecte. Cal haver prioritzat un projecte, fruit de l’anàlisi de les necessitats i del pressupost disponible i llavors trobar els espais on fer-lo i no al revés”.  

Altres mesures a mig termini per a la Vila i especialment per a famílies joves a l’Espirall.

 Estem constatant la necessitat d’augmentar l’oferta d’habitatge adreçat especialment per a les famílies més joves i és molt necessari a l’Espirall.   En aquest sentit els socialistes han assegurat que “el Grup Municipal del PSC té un projecte clar per Vilafranca i en concret per a l’Espirall. En aquest sentit calen mesures per ampliar l’oferta d’habitatge per als més joves”.

La Llei de Barris

 Els socialistes han volgut fer esment a la Llei de Barris, recordant que les “lleis de barris” són d’autoria socialista, tant “en la definició amb el govern Maragall-Montilla, com en la seva aplicació”. També han recordat que “vam ser els socialistes els promotors de portar la Llei de Barris a l’Espirall, ara fa 10 anys”. Per això el Grup Municipal Socialista exigeix que la Generalitat pagui el que pertoca “ja que són ells els que estan bloquejant la possibilitat que Vilafranca disposi d’aquests diners. Si paguen el que deuen, es podran finalitzar els projectes derivats de la Llei de Barris de l’Espirall i obrir-ne de noves, com les que vam plantejar al c/Sant Pere-Sant Julià”.

El Tinent d’Alcalde Ramon Zaballa ha insistit que l’Ajuntament “ha cofinançat al llarg d’aquests anys la llei de barris i les actuacions pendents estan condicionades al finançament de la Generalitat”. Per Zaballa “es tracta de defensar el finançament de la llei de barris i alhora que reactivin aquest programa tan necessari i que podria aplicar-se a altres barris que també ho requereixen”. El regidor també ha volgut recordar que cal exigir amb la mateixa força el finançament just per a les llars d’infants, escola d’Arts Arsenal o l’escola municipal de música “que han patit d’una manera molt manifesta l’incompliment dels compromisos de la Generalitat”. 

Inversions a tots els barris de Vilafranca

 El Grup Municipal Socialista ha apuntat al fet que “cal assegurar inversions a tots els barris de Vilafranca amb projectes com la Urbanització del Cobriment de les Vies, la reforma i ampliació de la Casa de la Festa Major o l’Ampliació de Vinseum”.

FranCisco Romero ha explicat que aquests són projectes motor per al progrés social i econòmic de la gent de Vilafranca i que també necessiten finançament. “Hem de recordar que el FEDER aprovat per al Vinseum requerirà d’una inversió municipal de pràcticament 2M€” recordava Romero.

Vilafranca del Penedès, 13 de març 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.