La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, amb Montse Arroyo al capdavant, en motiu de la commemoració del Dia Internacional de les dones, ha programat tot un seguit d’actes al llarg de tota la setmana del propi 8 de març, destinades a reivindicar i sensibilitzar a tota la ciutadania vers les desigualtats i més concretament la igualtat de gènere.

L’acte institucional tindrà lloc el proper dimarts 8 de març, amb la lectura del manifest a càrrec de la Sra. Isabel del Pilar Valero, que és defineix com a dona nascuda lliure, dins un ordre dominant, que rebutja qualsevol etiqueta que la subordini i intenta articular la veu dins del camp literari i poètic. També comptarà amb l’acompanyament de Mar i Mon, del grup “Fusió Musical”. En acabar el manifest, seguirà amb la conferència de Arantxa Alonso, llicenciada en CAFE, diplomada en MEF i entrenadora de futbol, titulada El paper de les dones en l’esport. L’acte tindrà lloc a l’Escorxador de Vilafranca a les 19h i comptarà amb la presencia de membres del consistori.

Enguany i com a novetat, és farà la presentació del calendari 8 de març, el qual no s’havia tornat a editar des de l’any 2009-2010. L’elaboració i disseny del calendari ha estat a mans del alumnat de la Fundació Espiga, volent fer agraïment especial a la pròpia Fundació, els educadors i educadores, pares i mares i tot l’alumnat, la tasca realitzada i principalment que ens ajudin donar veu a tots els col·lectius que d’una manera o altre pateixen algun tipus de discriminació. L’acte tindrà lloc el dia 7 de març, a les 15,30 a la Fundació Espiga.

S’ha elaborat un bolletí amb la informació de tots el recull dels actes programats entorn d’aquesta setmana.

Pel que fa les exposicions, a través de l’Observatori de les dones és podrà veure la mostra “imatges per pensar”(del 23 al 9 de març), exposada al passadís del Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Treballadores del món (del 7 al 31 de març) amb l’acte inaugural el dia 7 de març a les 19,30h, amb la xerrada “Els treballs de les dones: una realitat ignorada?” a càrrec de Teresa Torns, professora de la UAB i l’exposició “Les dones a les muntanyes del Nord del Marroc” (del 7 al 24 de març) organitzada per la Llum del Nord i exposada a la Biblioteca Torres i Bages.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.