L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha fet un acte de reconeixement a totes les persones voluntàries del programa Obrint Camins, de suport a les persones grans que viuen soles. El regidor socialista de Drets Socials, Ramon Zaballa, han presidit l’acte de lliurament de diplomes en un acte a l’Auditori de Vinseum. Totes les persones voluntàries van rebre un diploma en agraiment a la seva tasca.

El programa Obrint Camins es una iniciativa de la regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca per combatre la solitud no desitjada de les persones grans. Es va iniciar fa dos anys com un projecte pilot i fa un any, amb la pandèmia, es va adaptar al context, mantenint l’èxit de la primera edició en format presencial. “La pandèmia ens va tancar a casa i ens va obligar a reinventar-nos”, explicava el regidor de Drets Socials. L’atenció telefònica va ser l’alternativa per garantir el contacte amb les persones grans que viuen soles i la crida de voluntariat per continuar amb el programa va ser un èxit. “Vilafranca és solidària, amb una societat implicada en la cura de la seva gent. És un immens orgull formar part d’una societat que estima les persones grans i les atén amb amor i respecte”, afegia Zaballa.

El programa, que s’ha anat prorrogant a peticio dels usuaris i dels voluntaris, continuarà adaptant-se al ritme que el context requereixi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.