El projecte “Europe Creative Place” (ECP), finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, facilitarà que 43 joves originaris de Suècia, Polònia, Hongria, Països Baixos, França, Portugal i Vilafranca del Penedès, estiguin a Vilafranca entre el 10 al 17 d’abril. S’ha presentat l’intercanvi amb la presència del regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i un grup de joves vilafranquins que l’impulsen. 

El projecte “Europe Creative Place” s’emmarca dins dels Intercanvis Juvenils. Aquest tipus de projectes reuneixen grups de 5 joves provinents de diferents països i relacionats amb entitats i serveis locals de joventut de cada territori. Cada grup de joves vindrà acompanyat d’una group leader que representarà l’entitat d’origen i s’encarregarà de la coordinació del seu grup. L’entitat catalana, que organitza i gestiona l’intercanvi ECP, és Taller d’art, cultura i creació (TACC) conjuntament amb el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca. Les 7 group leaders es van trobar el passat 4 i 5 de març a l’alberg municipal de joventut per a repartir la dinamització d’algunes activitats i per a coordinar  els aspectes logístics i normatius de l’intercanvi, i conèixer les instal·lacions i la vila.

Els 43 joves provinents de França, Suècia, Països Baixos, Portugal, Polònia, Hongria i Vilafranca, s’allotjaran a l’alberg de Vilafranca des del 10 al 17 d’abril del 2017, durant les vacances de Setmana Santa. El projecte combina activitats d’extraversió, reflexió i creació artística. Tant les activitats de reflexió com les de creació versaran sobre la identitat, la diversitat i la cultura popular. També està prevista una rebuda institucional a l’Ajuntament i visites a diferents espais i equipaments de la ciutat. Així doncs, a través de l’art i el debat els i les joves podran expressar què entenen per identitat cultural, juvenil i europea, i materialitzar a través de la dansa i els audiovisuals quines són les diferències observades.  Podran també valorar si aquesta diversitat ens fa radicalment diferents o, per contra, tots som partícips de la mateixa condició humana. Específicament emprarem la cultura popular de Vilafranca com a eix vertebrador de les activitats. Així els joves de la resta de països entraran en contacte amb la cultura castellera com a expressió pròpia de la cultura de Vilafranca. L’intercanvi culminarà amb un espectacle obert en el qual es mostrarà el treball i les conclusions de la setmana. Aquesta activitat es realitzarà el dilluns, 17 d’abril, a les 12h, de forma itinerant entre la rambla Sant Francesc i la plaça Sant Joan.

Per a més informació: http://joventut.vilafranca.cat

També es podrà seguir l’intercanvi a través de les xarxes socials del servei de Joventut.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.