La regidoria de Drets Socials destinarà al voltant de 34.200 euros al pagament de beques.

Ramon Zaballa: “Cap infant ni adolescent de famílies vulnerables ha de quedar-se sense poder assistir a un casal d’estiu per motius econòmics”.

El regidor socialista de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, acompanyat pel cap tècnic, Xavier Senabre, i de la coordinadora del servei d’infància i famílies de la regidora, Rosa Colomé, han comparegut aquest migdia en roda de premsa per explicar els ajuts que s’estan oferint des de l’Ajuntament a les famílies vulnerables amb infants i adolescents per assistir a casals d’estiu organitzats per les AFAs de Vilafranca i colònies. Zaballa expressava la voluntat política que “cap infant ni adolescent es quedi sense poder assistir a un casal d’estiu per motius econòmics. Aquests ajuts cada any s’han donat i es continuarà fent-ho, però aquest any amb la pandèmia i el pla de xoc social aprovat l’hem dotat amb 35.000 euros”. Amb aquesta partida es podran finançar 21.500 euros destinats a les beques dels casals d’estiu i 12.700 euros per al pagament de vetlladors/res per als infants amb necessitats de suport. Un total de 125 infants de famílies usuàries de Serveis Socials que van als casals d’estiu rebran ajuts, 122 als casals d’estiu de les escoles públiques i 3 a d’altres casals. A més, 12 d’aquests infants rebran també beques de menjador.

D’altra banda, el regidor també ha anunciat que 18 nois i noies que participen en el programa “Adolescents” organitzat i coordinat pel Servei d’Inserció Socioeducativa de la regidora de Drets Socials, participaran en unes colònies d’estiu becats per la Fundació Pere Tarrés. Per Zaballa, és important que, després del període de confinament i d’un curs escolar complicat, els infants i adolescents “puguin contactar i relacionar-se amb els iguals, és a dir, créixer i socialitzar-se”.

Finalment el regidor ha volgut ressaltar l’esforç tècnic de la regidoria de Drets Socials per contactar amb les famílies usuàries per transmetre la necessitat de participar en els casals i colònies, la qual cosa ha permès un percentatge alt de participació, i ha volgut donar un missatge de tranquil·litat en el sentit que l’organització dels casals està essent molt acurada i seguint tots els protocols de seguretat i prevenció marcats per les autoritats sanitàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.